2017. 04. 26.

Marsi Kupa a sportpályán

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Marsi Ferenc emlékére tizenharmadik alkalommal rendezett focitornát a 7 és 9 éveseknek a Gyáli Barátikör Sportegyesület. Az április 22-i sporteseményen Détári Lajos egykori világválogatott labdarúgó jelenlétében nemcsak a csapatokat, de a legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt és a kapust is díjazták.

20170422-120048

Minden esztendőben vannak új és persze vannak olyan résztvevő csapatok is, amelyeket sokadik alkalommal hívtunk vissza. Ilyenek voltak idén a soroksáriak és a törökszentmiklósiak is – tájékoztatta honlapunkat Boda Imre, a Gyáli BKSE elnöke, aki azt is elmondta, hogy a gyerekek minden évben nagy örömmel jönnek és jól is érzik magukat, nagy izgalommal teszik a dolgukat.

20170422-115904

A várossá válás 20 éves évfordulója tiszteletére szervezett Lendületben Gyál 2017 rendezvénysorozatra utalva a focitorna oklevelein is megjelenítették az arculati elemeket. Sportesemény nem múlhat el igazi sztár jelenléte nélkül, így idén Détári Lajos egykori világválogatott labdarúgó tisztelte meg jelenlétével a tornát. Az egykori világválogatott labdarúgót Boda Imre hívta el, hogy adja át a díjakat, illetve részvételével is járuljon hozzá a sportesemény sikeréhez. Döme megjelenése hatalmas élményt és boldogságot jelentett az edzőknek, a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

20170422-115857

Az értékes díjakért az U7-es és az U9-es csapatok nagy küzdelmet vívtak, melynek végén a 7 éveseknél a soroksáriak nyertek, a Gyáli BKSE csapata előtt, míg a 9 éveseknél a törökszentmiklósiak diadalmaskodtak, a gyáliak a 4. helyen végeztek az elindult 6 csapat közül.

A csapatok mellett a gólkirályokat, a mezőny legjobbjait és a kapusokat is elismertük. A díjazottak és legügyesebbek közül mindenképpen ki kell emelni a törökszentmiklósi Urbán Rolandot, aki zseniális tehetség, tavaly még a 7 éveseknél játszott, akkor 21 gólt lőtt, most, már a 9 évesek között 17 találattal lett gólkirály – értékelte a tornát Boda Imre.

A díjakat és okleveleket Détári Lajos mellett Pápai Mihály polgármester, Vinnai Tibor, a képviselő-testület sportbizottságának elnöke és Boda Imre adták át.

A sorozat a tervek szerint folytatódik és 2018-ban is megrendezik a Marsi Kupát. A torna további részleteit a Gyáli Mi Újság májusi számában olvashatják el.

Szita Róbert írása