2020. 02. 26.

Márciusban kezdik a juharfák ültetését

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata 2019-ben is meghirdette a Gyáli Faültetési Programot, melynek keretében 2020. január 31-ig térítésmentesen lehetett facsemetét igényelni. A kérelmek beérkeztek, amelyeket összesítettek, majd a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. részére továbbítottak. Az elmúlt napokban a Kft. már végzett a munka első fázisával, ami abból állt, hogy a beérkezett kérelmek alapján megvizsgálta a helyszíneket, ugyanis előfordulhat, hogy  pl. közműbekötések miatt nem lehetséges az ültetés.

Az ültetendő fák helyének kijelölése után színes festékkel jelölték meg azok pontos helyét, majd egy tájékoztató papírt dobtak be a postaládákba, így tájékoztatva a lakosokat, hogy felmérték a helyszínt. Az ily módon megadott elérhetőségeken a lakosok jelezhetik, ha esetleg nem értenek egyet a kijelölt helyszínnel, ebben az esetben még van lehetőség módosítani azt.

A következő fázist, a fák ültetését várhatóan március második felében kezdik, és úgy tervezik, hogy két hét alatt végeznek, amennyiben az időjárás is lehetővé teszi.

A városvezetésnek kiemelten fontos a folyamatosan növekvő zöldfelületek arányának gyarapítása, amely várható pozitív hatása kedvező lehet Gyál lakossága számára az életminőség javulásával és a környezeti megújulással. Ezért indította útjára 2017-ben a Gyáli Faültetési Programot, amelynek keretében azóta minden évben 200 db facsemetét ültetnek el városszerte. A program első két évében hársfát lehetett igényelni, az idei esztendőtől pedig juharfák kerülnek elültetésre. Az ingatlantulajdonosoknak a kérelem benyújtása után nincs más dolguk, mint vállalják a fa lelkiismeretes gondozását.

Gyál Város Önkormányzata arra kéri azon lakosokat, akik igényeltek fát, de ezidáig nem kaptak megkeresést Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. munkatársaitól, hogy jelentkezzenek a 06-29/340-134 telefonszámon.