2018. 08. 17.

Már tizenhárom éves a Tulipán óvoda épülete, mégis mintha újszerű lenne

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyáli Tulipán Óvoda idén szeptemberben kezdi meg működésének 13. évét. Az itt dolgozók nagy szeretettel nevelik és tanítják az óvodába járó gyermekeket, és ez az elkötelezett hozzáállás meglátszik az épületen is, ami városunk egyik legszebb közintézményévé teszi az óvodát. Kápolnásiné Sági Andrea intézményvezetőt kérdeztük, hogyan sikerül ennyire jó állapotban tartani az intézményt.

– Nagy öröm és boldogság az ide járó szülőknek, gyermekeknek, dolgozóknak, hogy kiemelten jó infrastruktúrával rendelkezik a városunk egyik legkorosabb épülete, óvodája. A kollégáknak fontos a gyermekek szeretetteljes nevelése, szorosan együttműködve a szülői közösséggel. Fontos az örök érvényű emberi és kulturális értékek megismertetésén túl, annak felfedeztetése a gyermekekkel, hogy a szép és jó dolgokért bizony sok kitartással, tudással sokan tesznek.

Ebben a korban már képesek a gyermekek vigyázni a körülöttük lévő környezetre, tudják azt értékelni?

– A Tulipán oviba járó gyerek, már korán megtanulják, hogy sok-sok felnőtt, az édesanya, édesapa, és az itt dolgozók nagyon sokat fáradoznak, hogy nekik szép környezetük legyen és a számukra fontos, hasznos dolgaik meglegyenek. A Tulipán Óvoda munkatársainak közössége elkötelezett abban, hogy példamutatásukkal megtanítsák a korai életszakaszban a kicsi gyerekeket arra, hogy a szép és jó dolgokért sokat kell tenni és nem elég tenni, hanem azt ápolni, gondozni is fontos. Az ovisok megtapasztalják már a társas kapcsolatok alakulásával is, hogy a barátságot is ápolni, a növényeket locsolni a csoportokban található kis állatokat is gondozni szükséges. A játékaikra vigyázni kell, hogy sokáig játszhassanak velük és másoknak is örömet szerezhessen, az adott játékeszköz. Még sok mindent sorolhatnánk, éves nevelési feladatainkból, amelyeket most nem említünk meg. Abban bízunk és hisszük, hogy munkánkkal támogatjuk a gyermekeket és szüleiket. DSC01977

Az intézményünk a 13. tanévével a kiskamasz korba lépett. Az épületünk és az abban található infrastruktúra az elmúlt évek során folyamatos odafigyelést, karbantartást is igényelt annak érdekében, hogy ne csak használjuk, hanem megőrizzük szépségében állagában.

  DSC02365

Milyen felújítási munkálatokat végeznek az intézményen idén nyáron?

– Gyál Város Önkormányzata, mint minden évben, idén is támogatta és forrást biztosított az aktuálisan szükséges karbantartások, felújítások elvégzésére. Állagmegóvás érdekében idén felújításra került a tetősík fa szerkezete csiszolással, lakkozással, ahol szükséges volt, festéssel. Az udvari babaház, is ismét megszépül, hogy továbbra is használható legyen. Megújulnak az udvari padok, asztalok, hintaállványok. A gyerekek nagy örömére további új, mozgást segítő játékeszközökkel bővült udvarunk, ilyen a láncos híd és a rugós játékok. A folyamatos karbantartást az óvodánkban dolgozó két karbantartó szakember végzi az év során.

DSC02361

A Tulipán Óvoda még nem büszkélkedhet hosszú, nagy múlttal, de eljutottunk a 13. évünkkel a kiskamaszkorba és hisszük, hogy példamutatásunkkal az itt dolgozók lelkiismeretes munkájával, mi is méltók leszünk más, nagy múlttal rendelkező kiváló intézményekhez.

DSC02364