2019. 01. 22.

Lépéseket tesz az Önkormányzat az illegális szemétlerakások megszüntetésében

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tavaly májusban nagyszabású szemétszedési akcióban takarították ki helyi civil szervezetek, sportszervezetek, önkéntesek a crosspálya melletti területet az Önkormányzat és a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft, továbbá az FCC Magyarország Kft. szervezésében. Az említett területre rendszeresen hordanak ki illegálisan hulladékot, amely az erdő szélén és az M0 autóút felüljárója alatt a vasúti sínek mentén található. A májusi akcióban ezt a területet is teljes egészében megtisztították, ám az öröm nem tartott sokáig. Szinte azonnal megtelt szeméttel a helyszín, ahogy az alábbi fotón is láthatják, a terület újra úgy nézett ki, mint a takarítás előtt.

SAM_0372 SAM_2282

Mivel a szóban forgó terület a Magyar Közút tulajdonában van, így Gyál Város Önkormányzata felszólította a terület tulajdonosát, hogy számolják fel az ott összegyűlt hulladékot. A Magyar Közút ez év elején eleget tett a kötelezettségének, és megtisztította az érintett területet. De vajon meddig marad így és milyen lépéseket tervez az önkormányzat, hogy végleg felszámolja itt is a szemetelést?

Az önkormányzat rendészeti csoportvezetője elmondta, hogy az önkormányzat tavaly novemberben térfigyelő kamerákat telepített a helyszínre, melyek segítségével sikeresen fogtak el ott illegális szemetelőket hulladéklerakás közben. A közeljövőben pedig több ütemben terveznek kihelyezni sorompókat, amelyekhez az érintett földterületek tulajdonosai rendelkeznek majd kulccsal, így a crosspálya melletti területre illetéktelenek nem tudnak majd autóval behajtani, ezáltal a fent említett területig sem tudnak eljutni, hogy ott illegálisan helyezzenek el hulladékot.

Ezúttal is felhívjuk mindenki figyelmét, hogy aki közterületen hulladékot helyez el, szabálysértést, súlyosabb esetben bűncselekményt követ el és komoly bírságra számíthat. Nemcsak a város összképét rombolják az elkövetők, de a környezetünk biztonságát is veszélyeztetik, akár a kihelyezett elektronikai, akár más hulladékokkal. Ezért kérjük a lakosságot, hogy az alábbi elérhetőségeken, vagy a rendőrségen jelezzék, ha szabálysértést észlelnek.

Tel: 06-29/540-930
E-mail: hulladeklerakas@gyal.hu