2017. 01. 9.

Lendületben Gyál2017 – egész éves rendezvénysorozat veszi kezdetét

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Lendületben GYÁL 2017 – egész éves rendezvénysorozat veszi kezdetét

Gyál 2017-ben ünnepli várossá nyilvánításának 20. évfordulóját. A városvezetés szándéka, hogy a jubileumi programsorozat alapját a városi nagyrendezvények adják ebben az esztendőben. A hagyományosan megrendezendő programok mellett számos, az elmúlt 20 évre visszaemlékező rendezvényt tartanak a városban működő intézmények, önkormányzati gazdasági társaságok, valamint civil és sportszervezetek.

Az idei esztendő nem csak a város életében fontos évforduló. A gyáli, városi fenntartású intézmények közül a Gyáli Liliom Óvoda és a Gyáli Ady Endre Általános Iskola a 45., a Gyáli Bóbita Bölcsőde és a Gyáli Tátika Óvoda a 35., a Gyáli Református Templom a 25., az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár pedig a 15. születésnapját ünnepli.

Ezek mellett több közösség és civil szervezet is fontos évfordulót ül ebben az esztendőben. Ezért fogalmazódott meg a város vezetőiben az a gondolat, hogy a város és a városi intézmények ünnepeinek közös arculatot, közös megjelenést adjon.

Eltökélt célunk, hogy ezzel is elősegítsük a gyáli identitás további erősödését, és városunk egyébként is pezsgő kulturális életét tovább erősítsük. A rendezvénysorozatról egy kiadvány is készül, melyet februárban minden gyáli lakos a postaládájában megtalál majd. Kiadványunkban olvashatják az egyes évfordulós intézmények bemutatkozását és az „Lendületben GYÁL 2017” rendezvénysorozat részét képező rendezvények leírását. A programfüzetet záró eseménynaptárban a kiemelt, önkormányzatunk támogatásával megvalósuló jubileumi események kaptak helyet.

A rendezvényfolyamnak kialakítottunk a gyal.hu-n a Lendületben GYÁL 2017 nevezetű menüpontot, amely részletesen tartalmazza az aktuális eseményeket, valamint a jubiláló intézmények bemutatkozását, valamint egy galériát a megvalósult eseményekről. A menüpontot itt találja.

Reméljük, hogy felkelti az érdeklődésüket a ,,Lendületben GYÁL 2017” rendezvényfolyam, és minél több eseményén személyesen találkozhatunk! Ünnepeljük együtt Gyált!

Szervezők