2020. 11. 3.

Lassíts, vigyázz ránk! Kérik a gyáli óvodások

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A gyáli óvodáknál új, óvatosságra intő táblákat helyeztek ki, amelyen helyi gyerekek szerepelnek.

Gyál Város Önkormányzat már régóta próbál valamilyen megoldást találni a gyáli száguldozó autósok visszaszorítására. Ennek megfelelően az önkormányzat egy újszerű közlekedésvédelmi koncepció részeként modern figyelem-felhívó táblákat épített ki az óvodák közelében, amely felhívja a figyelmet a közelben játszó, közlekedő gyermekekre.

Az emberméretű figyelemfelkeltő táblákon a gyáli óvodás gyermekek kérik a gépjárművezetőket, hogy lassítsák, mérsékeljék sebességüket. A tél beköszöntével megváltoznak a látási és útviszonyok, a nappalok rövidülnek, csúszósabbak az utak, többek között ez is ösztönözte az egyedi, fényvisszaverővel ellátott, antigraffiti fóliával védett táblák telepítését megvalósítani. Pápai Mihály polgármester bízik benne, hogy a táblák visszatartó erővel bírnak majd, hiszen gyermekeink biztonságánál nincsen fontosabb. Szerinte a tábla jó eszköz lehet arra, hogy felhívják a figyelmet az élet fontosságára. Arra, hogy vigyázzunk egymásra!

Az önkormányzat a projekttel megkeresett egy fotós csapatot, a Vizibicikli.com csapatát, akik lelkesen a kezdeményezés mellé álltak, és a fotók díjmentes elkészítésével támogatták a programot.

A táblák gyártásában az AraDesign, míg azok kiépítésében a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. közreműködött.

Köszönet érte mindannyiuknak!

Lássuk a táblákat!