2020. 03. 14.

Közlemény – bölcsőde és óvoda nyitvatartásával kapcsolatban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt Szülők!

A kialakult helyzetre való tekintettel az alábbi döntéseket hozom meg a gyáli bölcsőde és óvodákkal kapcsolatban.

A fent említett intézmények nyitva maradnak azzal, hogy aki tudja oldja meg, hogy gyermeke otthon maradjon. A többiek számára értelemszerűen a bölcsőde és az óvoda a megszokott rendben üzemel.

További intézkedéseim:

  • A gyermekeket az óvónők, kisgyermeknevelők és dajkák az épületek főbejáratánál a szülőktől átveszik, minden egyes gyermeknek a hőmérsékletét megmérik, ott ahol eltérést tapasztalnak, egy kontroll hőmérést végeznek és a szülő köteles a gyermekét hazavinni, ellátásáról gondoskodni.
  • A szülő köteles ezen folyamatot végigvárni az épület előtt. A gyermek csak úgy jöhet ismételten az intézménybe, ha orvos által kitöltött igazolást hoz arról, hogy egészséges.
  • A nap végén a dadusok az épületek főbejáratánál adják át a gyermekeket a szülőknek.
  • A bölcsődében ezen időszak alatt a babakocsikat nem tároljuk.

Ezen intézményekben a már korábban bevezetett biztonsági intézkedések betartása és betartatása az intézményvezetők feladata.

Felhívom a Tisztelt Szülők figyelmét:

  • amennyiben külföldről térnek haza, nem vihetik két hétig a gyermekeket az intézményekbe, és ez idő letelte után kitöltött orvosi igazolást szükséges hozni arról, hogy gyermekük egészséges. Ezt a kéthetes távollétet az intézményvezetők igazolják.
  • Azok, akik saját döntésük alapján nem veszik igénybe az óvodai szolgáltatást, azoknak az intézményvezetők igazolják a távollétet.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben a szolgáltatást nem veszik igénybe, úgy 2020. március 16-án, hétfőn az intézményvezetők felé írásban jelezzék, valamint ha ismét igénybe kívánják venni a szolgáltatást, akkor az igénybevétel előtt 3 munkanappal szintén az intézményvezető felé kell jelezni, ebben az esetben is szükséges az orvos által kitöltött igazolás.

Gyál, 2020. március 14.

Pápai Mihály

polgármester