2018. 03. 23.

Közelít a helyi iparűzési adóbevallások benyújtásának határideje

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt Adózók, Könyvelők, Könyvelőirodák!

Közelít a helyi iparűzési adóbevallások benyújtásának határideje, 2018. május 31-e. A vállalkozók, vállalkozások 2017. évtől nem csak a helyi önkormányzatok üzemeltetésében álló helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványokat használhatják, hanem a NAV üzemeltetésében lévő ÁNYK rendszerében szereplő HIPA bevallási nyomtatványokat is.

A Magyar Államkincstár által üzemeltetett és az önkormányzatok számára kötelező használatú adó nyilvántartási program továbbra sem tudja a NAV ÁNYK rendszerén keresztül beküldött elektronikus HIPA bevallásokat automatikusan beemelni, feldolgozni, azokat továbbra is papír alapon ki kell nyomtatni és manuálisan felvinni a programba, feldolgozásuk csak így lehetséges. További probléma volt 2017. évben az is, hogy az ÁNYK rendszeren keresztül beküldött bevallások több esetben nem érkeztek be hivatalunkhoz, ezért a „bevallás hiány” miatt felszólítottuk az adózókat a bevallás pótlására, miközben igazolni tudták, hogy az ÁNYK rendszeren keresztül határidőben eleget tettek bevallásadási kötelezettségüknek.

A fentiek miatt azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy amennyiben lehetőségük van rá, akkor a 2017. adóévről benyújtani kívánt helyi iparűzési adóbevallásokat az Önkormányzati Hivatali Portálon (https://ohp.asp.lgov.hu) rendelkezésre álló elektronikus bevallások – rendszerünk ezen elektronikus bevallásokat fel tudja dolgozni – felhasználásával tegyenek eleget.

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük.

Gyál, 2018. március

Gyáli Polgármesteri Hivatal

Pénzügyi és Adó Iroda