2021. 01. 5.

Szombaton megkezdődnek a 2021-es központi középiskolai felvételi vizsgák

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban – 2021. január 23-án 10 órától – szervezik meg, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával. Ugyanez az időpont vonatkozik a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba, illetve az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkre is.

A pótló írásbelit 2021. január 28-án, 14 órától tartják majd, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint 2020-ban 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka jelezte igényét, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeli vizsgákon. A diákok 2020. december 4-ig jelentkezhettek az írásbeli felvételi vizsgára az oktatas.hu oldalról letölthető „tanulói jelentkezési lap” benyújtásával.

A középfokú iskolákban a szóbeli meghallgatásokat 2021. február 23 – március 12. között tartják, ezek pontos időpontját az adott iskola határozza meg.

2021. március 16-áig nyilvánosságrahozzák a tanulmányi területenként elkészített jelentkezők felvételi jegyzékét.A jegyzéken minden jelentkező az oktatási azonosító számával (vagy a jelentkezési lapon megadott jeligével) szerepel. A jegyzék tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét.

A jelentkezőknek 2021. április 30-ig küldik meg az egyeztetett felvételi jegyzék alapján a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést.