2018. 01. 11.

Közel 420 millió forint a Monori Tankerületi Központ köznevelési intézményeinek

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Közel 420 millió forint értékben adtak át informatikai eszközöket a Monori Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben

„Decemberben közel 420 millió forint értékben került sor informatikai eszközök átadására a Monori Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben. A közép-magyarországi iskolák informatikai rendszereinek fejlesztését az uniós pályázatok nem tették lehetővé, ezért igen fontos lépésnek bizonyult, hogy a Klebelsberg Központ a Közép-Magyarországi Régióban működő köznevelési intézmények részre mintegy 6,3 milliárd forint értékben szerzett be informatikai eszközöket. A Monori Tankerületi Központ intézményei 830 PC-vel, 410 laptoppal és 402 projektorral bővíthették számítástechnikai állományukat, amelyek összértéke 379 millió forint. A tankerület saját hatáskörben további 39,7 millió forint értékben 75 számítógéppel, 63 laptoppal és 95 projektorral gazdagította az intézmények felszereltségét.” – adta hírül a Monori Tankerületi Központ.

Az új eszközökből természetesen a gyáli általános iskoláknak is jutott. A fejlesztésnek köszönhetően a Gyáli Ady Endre Általános Iskolába az állami forrásból 20 db asztali számítógép, 20 db monitor, 24 db laptop, 14 db projektor érkezett, a Monori Tankerületi Központ saját forrásából pedig még további 3 db projektort kaptak, tehát összesen 17 db-ot. -„Így minden tanteremben lesz laptop és projektor az oktatáshoz és az E-napló vezetéséhez, illetve tervezzük még egy 32 gépes számítástechnika terem felállítását, amelyben az új gépek és a korábban felújított gépek lennének.” – mondta Gazdikné Kasa Csilla az iskola igazgatója.

A Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola  20 db asztali számítógépet, 20 db monitort, 10 db laptopot és összesen 14 db projektort kapott.

A Gyáli Bartók Béla Általános Iskola 20 db asztali számítógéppel, 20 db monitorral, 15 laptoppal, valamint 9 projektorral gazdagodott a fejlesztésnek köszönhetően.

Az ÉSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az Érdi Szakképzési Centrumhoz tartozik, így nem részesült a támogatásban. Az intézmény viszont még a tavalyi évben 51 db komplett asztali számítógépet kapott Gyál Város Önkormányzatától. Horváthné Körmendi Andrea az intézmény igazgatója elmondta: -„Nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak a támogatásért, az új gépeket még karácsony előtt üzembe is helyeztük.”

Gyál Város Önkormányzata 2017-ben saját forrásból mintegy 70 millió forint értékben szerzett be informatikai eszközöket a gyáli tanintézményekbe, hiszen a városvezetés elkötelezett abbéli szándékában, hogy a helyi diákok számára rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközök ahhoz, hogy európai színvonalú oktatásban részesüljenek, ennek pedig fontos feltétele az informatikai eszközpark fejlesztése.