2017. 07. 3.

Kovács Márk Emléktorna – hatodszor

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2017. július 1-jén, szombaton hatodik alkalommal rendezték meg a Kovács Márk Emléktornát Gyálon, a sportpályán.

Kovács Márk (1982-2012) éveken át a gyáli Lurkó Gyerekfoci Egyesület edzőjeként tevékenykedett, emellett pestimreiként a XVIII. Kerületi Helytörténeti Gyűjtemény muzeológusaként és muzeumpedagógusaként dolgozott. A mindig mosolygós, jókedvű, közkedvelt fiatalt harmincadik születésnapját követően néhány nappal, tragikus hirtelenséggel szólította el az értelmetlen halál.

Az idei felnőtt emléktornán rekord létszámú, tizenegy csapat vett részt elsősorban Gyálról, de érkeztek vendégek  többek között a fővárosból, és Vecsésről is. A torna megnyitóján Vargyas Csaba, az Inter-VM Trans csapatkapitánya átadta a vándorserleget Márk szüleinek, majd egy rövid megemlékezést követően két pályán egyszerre indult útjára a labda. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Pápai Mihály, Gyál polgármestere is, aki több mérkőzést is végigizgult a focistákkal közösen.

IMG_3710
Los Amigos

A rendkívüli izgalmakkal tarkított két csoportkör után, melyben nüanszok döntöttek a csapatok között, késő délutánra négy csapat maradt versenyben. Az első elődöntőben a tavalyi győztes Inter-VM Trans heroikus, feszült hangulatú mérkőzésen 1-0-ra győzte le a Szigeti Veszedelem24 együttesét, míg a másik elődöntőben a rendes játékidő nem hozott gólt, így a Los Amigos büntetőkkel kerekedett felül a Vörös Skorpió csapatán. A bronzmérkőzésen ugyancsak gól nélküli döntetlen született, büntetőrúgások után került a Vörös Skorpió játékosainak nyakába a bronzérem. A fináléban az újonc Los Amigos és a címvédő Inter-VM Trans csapott össze. Az amigók sima, 3-0-s győzelmet arattak, így hozzájuk került a vándorserleg, amit egy évig őrizhetnek. A torna gólkirálya 8 találattal Gál Roland, a Szamovár játékosa lett. A díjátadón a résztvevők egyöntetűen állapították meg, hogy nem csak a csapatok és a kilátogatók létszámában, hanem színvonalában is az idei volt az eddigi legjobb Kovács Márk Emléktorna.

A győztes Los Amigos névsora: Darvasi Zolt, Dávid Péter, Kucsera Tamás, Matyi Mátyás, Nagy Roland, Szatmári István, Szatmári Zsolt, Tamás Ferenc, Veibl Viktor. Az utánpótlás csapatok számára (U11; U14) kiírt VI. Kovács Márk Emléktornára előre láthatólag kora ősszel fog sor kerülni.

A szervezők ezúton köszönik meg az emléktorna megszervezéséhez nyújtott támogatást a Budapesti Egyetemi Atlétikai Clubnak, a Gyáli Baráti Kör Sportegyesületnek, az Éremgyár Kft-nek, a KroxDesign Stúdiónak, illetve a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjteménynek.

Dr. Sándor Tamás

szervező

IMG_4327IMG_4325