2024. 07. 4.

HELYESBÍTÉS! – Környezetszennyezés a Gyáli patakban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

HELYESBÍTÉS: Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesületnek, amiért elsőként kezdték meg az intézkedést a helyszínen és példamutatóan jártak el egészen a szennyezés megszüntetéséig. A korábban leírtakkal ellentétben nem a Gyáli Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete kapta az első lakossági bejelentést, hanem a FEGY, akik értesítették a hatóságokat, és biztosították a helyszínt. A téves információ közléséért elnézést kérünk, elsősorban a FEGY tagjaitól, akik már többször bizonyították, hogy felkészültségükkel és önzetlen munkájukkal éjjel-nappal őrzik városunk nyugalmát, ahogy tették azt ebben az esetben is. Köszönjük munkájukat!

 

Július 3-án, a délutáni órákban érkezett lakossági bejelentés a Gyáli Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletéhez a FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesülethez, miszerint a Gyáli patakban nagy mennyiségű állati eredetű hulladékot (csirke tetem) találtak.

A közterület-felügyelőink a helyszínen megállapították, hogy a szennyezés Vecsés és Gyál közigazgatási határában, de még vecsési területen került a patakba. Szintén a FEGY által értesítésre került a Pest vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rendőrség, valamint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, akik másnap intézkedtek a terület megtisztításáról.

Mivel az elkövetés helyszíne vecsési területen történt, így Gyál Város Önkormányzatának nincs kamerafelvétele a területről, de ahogy Pápai Mihály Gyál város polgármestere a mai napon a Rádió Dabas stúdiójában is elmondta, az önkormányzat mélyen elítél minden fajta környezetszennyezést és remélhetőleg előkerül a tettes.

„Milyen emberek azok, akik ilyenre képesek?” – tette fel a kérdést a polgármester.