2023. 05. 31.

Koncertek, ugrálóvár, ízek utcája – ilyen volt az ide Városi Gyermeknap és Pünkösdi Utcazenei Fesztivál

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Idén, a korábbi években megszokottaktól eltérően, a Piactér helyett a Városközpontban került megrendezésre a Városi Gyermeknap, ez alkalommal május 28-án, vasárnap. A programok délelőtt startoltak, és egészen a 16.00 órakor kezdődő Bodnár Szilvia családi- és gyermekkoncertig tartottak, majd pedig kezdetét vette a Pünkösdi Utcazenei Fesztivál, ami ugyanezen a helyszínen várta a látogatókat az éjszakába nyúlóan.

A gyermeknapi programot Nagy József Elek alpolgármester nyitotta meg köszöntő beszédével, majd a gyáli óvodások műsorai következtek. A nap első zenei fellépői a Fellegjárók zenekar voltak.

Később a Pörög a Gyáli Szoknya, a 3 és Táncklub, a Jamland, a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett csoport, valamint jazzbalett bemutatót láthatott a közönség.

A polgármesteri hivatal előtti téren térjátékok, ugrálóvár, óriás biliárd, körhinta, óriás színező, óriás darts, óriás buborék játszó, népi játszótér várta a gyermekeket. A programokon való részvétel ingyenes volt.

10 órától ingyenes Tappancs torna bemutató volt a közösségi ház tánctermében.

Szintén 10 órakor, majd pedig óránként a Gyáli Ökölvívó és Szabadidősport Egyesület is bemutatót tartott a téren. A vállalkozó kedvűek pedig ki is próbálhatták a boksz rejtelmeit!

12.30 órától Vitéz László bábjáték automata szórakoztatta a gyermekeket, egészen 16 óráig.

14:00 órától a közösségi ház udvarán gyáli általános iskolások, a Kodály Zoltán AMI, a Pörög a Gyáli Szoknya, a Jázmin Dalkör, a Kovács István Pál Dalkör, a Szép Szivárvány Egyesület léptek színpadra.

16 órától Bodnár Szilvia családi – és gyermekkoncertje zárta a gyermeknapi eseményeket.

A nap folyamán ízek utcája és gasztrosátrak biztosították a feltöltődést!

 

17:00 órától kezdetét vette a Pünkösdi Utcazenei Fesztivál, melyet a Gyáli Arany Néptáncegyüttes fellépése nyitott meg a nagyszínpadon.

A néptáncosokat a Gyál Városi Fúvószenekar fellépése követte, majd pedig a Jambalaya zenekar varázsolt new orleansi hangulatot a városközpontba.

Az esemény záróprodukciója az EXPERIDANCE egyesület Fergeteges Sissi legendája – Látvány- és táncszínházi előadása zárta a nagyszínpadon.

A fesztiválnak azonban ezzel még nem volt vége, a gasztro sátraknál ugyanis még csak ezután kezdtek az utcazenészek. Három együttes, az Indian Joe Band, a Singal és a Gyöngyhalász zenekar szórakoztatta a közönséget egészen éjfélig.