2018. 11. 29.

Kihirdették a ” Mitől vagyok jó gazdi?” rajzpályázat győzteseit

Facebookon
Twitteren
E-mailben

„Mitől vagyok jó gazdi?” címmel hirdetett gyermekrajz pályázatot Gyál Város Önkormányzata. A pályázat célja a felelős állattartás népszerűsítése volt, amit már gyermekkorban meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy felnőtt korra kellő magabiztossággal gondozhassák házi kedvenceiket.

A pályázatra mintegy 50 pályamű érkezett, amelyből a zsűri tagjai Smiatek Anikó, a Bundás Barát Egyesület elnöke, Orosz László festőművész, illetve Jene Miklósné, a városi könyvtár vezetője választották ki a legjobbakat. Az elbírálásnál fontos volt, hogy mit mutat meg a rajz. A gazdi hogyan tartja az állatot, foglalkozik vele, orvosi ellátást biztosít számára, tanítgatja, megfelelő ellátásban részesíti, pórázon sétáltatja, valamint figyelembe vették, ha több háziállat gazdája. Mérlegelték az ötletességet, a színek harmóniáját, az egyedi látás- és kifejezésmódot.

A díjazottak: 1-2. osztályos korosztályban:    Csernus Noémi                                1. osztály 3-4. osztályos korosztályban:    Papp Dorina                                      4. osztály 5-6. osztályos korosztályban:    Kerekes Dávid                                  6. osztály 7-8. osztályos korosztályban:    Puncsuhás Petra                             7. osztály

Különdíj: Pápai Réka         8. osztály

A győztesek 10 ezer forint értékű prémium minőségű festő- és rajzeszköz csomagot díjakat november 29-én, a Gyáli Polgármesteri Hivatal Erős József alpolgármestertől. A díjazott alkotások a december 7-én nyíló XXVIII. Gyáli Téli Tárlat előterében lesznek kiállítva az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban december 22-ig.

 IMG_4226

IMG_4281

IMG_4297

IMG_4315

IMG_4158

További fotók a város facebook oldalán.