2020. 11. 27.

Kezdetét veszi az adventi időszak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az Advent Gyálon programsorozat keretében számos programra, előadásra, koncertre került sor. Sajnos az idei Advent más lesz, hiszen a járvány elleni védekezés érdekében nem tarthatók meg ezek a programok.

Azonban a városvezetés célja a korlátozó intézkedések ellenére is az, hogy a lehetőségekhez mérten átélhessük a várakozás örömét, az ünnep meghittségét. Ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepi világítás díszíti a polgármesteri hivatal épületét, a városközpontot, a Kőrösi utat, a Templom teret és idén először a Gyál-felső állomáson kiállított kismozdony is ünnepi fényben pompázik.

Az adventi időszak legmagasztosabb mozzanata, a vasárnapi gyertyagyújtás sem marad el, csupán a megszokottól eltérő módon kerül megrendezésre. November 29-én advent első vasárnapján a református templomban 10 órakor az interneten közvetített Istentisztelet keretében Gyimóthy Zsolt lelkipásztor gyújtja meg az első gyertyát, december 6-án pedig a katolikus templomban a 9.30 órakor kezdődő mise alkalmával dr. Káposztássy Béla plébániai kormányzó gyújtja meg a második adventi gyertyát. December 13-án a harmadik gyertyát Nagy József Elek alpolgármester, majd 20-án, a negyedik gyertyát Pápai Mihály polgármester gyújtják meg. Utóbbi két eseményen személyesen nem vehet részt senki, azonban a város Facebook oldalán videóban megnézhetik majd.