2020. 04. 22.

Kezdetét veszi a járdafelújítás a Bacsó Béla utcában

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Kezdetét veszi a járdafelújítás a Bacsó Béla utcában

Megkezdődött a járdafelújítás a Bacsó Béla utcában. Tavaly szeptemberben Pápai Mihály polgármester saját facebook oldalán osztotta meg a lakossággal a hírt, miszerint a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton Gyál Város Önkormányzata 30 millió forint támogatásban részesült, amelyet járdaépítésre fordíthat az önkormányzat. A tervezés és közbeszerzési eljárások lezárulásával 2020. április 22-én megkezdődtek a munkálatok.

A járvány ideje alatt is igyekszünk az összes tervezett beruházásunkat megvalósítani, ezzel is segítve azt, hogy minél kevesebben maradjanak állás nélkül. A terveknek megfelelően azáltal megkezdődött a Bacsó Béla utcai járdafelújítás, amelynek köszönhetően a közvilágítás felőli (páratlan) oldalon mintegy 800 méter hosszúságban viacolorral kiépített járdát építünk gyephézagos burkolt párologtató árkokkal. A páros oldalon pedig kijavítjuk a hibás járdaszakaszokat. A járdát átlagosan – ahol a hely engedi – 1,4 m szélességben építjük. Úgynevezett taktilis rávezetés kerül kiépítése a vakok és gyengénlátók akadálymentes átkelésének elősegítése érdekében. A munkavégzés előreláthatólag 2 hónapot vesz majd igénybe és összesen bruttó 125 millió forintba kerül.”- írja a polgármester.

A munkálatok során okozott kellemetlenségekért a lakosság türelmét kéri az önkormányzat. Az érintett utcában közlekedjünk körültekintően autóval és gyalogosan egyaránt.