2017. 02. 23.

Kétéves a Gyáli Babaköszöntő Program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Idén ünnepli második évfordulóját a Gyáli Babaköszöntő Program, mellyel a fiatal családok gyermekvállalását támogatja Gyál Város Önkormányzata. Február 22-én az idén született gyáli újszülötteket köszöntötték.

Két gyáli édesanya javaslatára és a programban történő jelentős szerepvállalásukkal valósul meg városunkban a babaköszöntő program. A Gyáli Polgármesteri Hivatalba  ez alkalommal azon gyáli újszülöttek kaptak meghívást, akik 2017 januárjában, vagy azt követően születtek.

A támogatás formája egyszeri 15.000 forint értékű támogatási csomag, amely gyermekruházatot és más a gyermek gondozását segítő tárgyakat tartalmaz. Az ajándékcsomagban megtalálható textilpelenka, fürdőlepedő, pártedli, sapka, takaró, body és lázmérő is. Idén a második évforduló alkalmából cumisüveggel és egy hajlított végű körömvágó ollóval bővült a babacsomag, melynek részét képezi a Gyáli Babakalauz nevezetű kiadvány is, mely a helyi védőnők, gyermekorvosok elérhetőségeit, rendelési idejüket, az ügyeletes kórházak elérhetőségeit, valamint a gyermekek után járó támogatások, illetve kedvezmények részletes bemutatását tartalmazza.

DSC01663
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
DSC01649
Pápai Mihály polgármester

 DSC01655

2016-ban 272 gyáli gyermek született, az idén világra jöttek közül tizennyolc újszülött és családja fogadta el a városvezetés meghívását. A kicsiket és szüleiket pár perces műsorral fogadták a Városházán, majd Pánczél Károly és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselők jelenlétében Pápai Mihály polgármester köszöntötte a megjelent újszülötteket és kísérőiket.

A gyermek olyan új élethelyzetet, új élményt jelent, mellyel kapcsolatban mindig az örömteli eseményekre kell gondolnunk. A gyermekáldás nagyon szép és nagyon fontos dolog itt Gyálon is, ahol azt szeretnénk, ha az itt lakó és újonnan itt letelepedő fiatalok jól éreznék magukat és az itt felnövekvő nemzedék kiváló körülmények között nőhetne fel. A gyermekintézményeink erre kiválóan alkalmasak, illetve alkalmasak lesznek – fogalmazott a város első embere, majd saját gyermekeinek újszülöttkorát elevenítette fel.

Ezt követően Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a legfontosabb társadalmi szerepvállalás egy önkormányzat részéről, ha komolyan veszi a családokat. A család egy életközösség, aki családot vállal, ennek az országnak a jövőjéért vállal kötelezettséget. Tavaly már növekedett a házasságok száma és a gyermekvállalási kedv is. Úgy gondolom, hogy a gyáli babaköszöntő program nagyon kiváló példa, a program sikeres, és 2017-ben talán már 300 csomagot is kioszthatnak – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

DSC01688

DSC01626

A vezető védőnő hozzászólásában kiemelte, hogy az elmúlt években nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a családoktól arról, mennyire hasznos az átadott babacsomag tartalma.

Az idén született babáknak Pápai Mihály polgármester, Erős József alpolgármester és Varga Patrícia, az önkormányzat dolgozója adták át a csomagokat.

Az eseményen készült további képek ide kattintva érhető el.