2018. 10. 12.

Két új parkkal bővül a város

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az önkormányzat kezdeményezésére, a környéken élők többfordulós ötletelésével, véleményezésével, úgynevezett közösségi tervezéssel készül majd el a víztorony melletti jelenleg üres terület, valamint a Gyáli Bartók Béla Általános Iskola mögötti terület fejlesztéséről szóló koncepcióterv.

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiemelt feladatának tartja a város zöldfelületeinek folyamatos fejlesztését, ezért a 2018. évi költségvetésében is elkülönített összeg szerepel ezen beruházások tervezésére. A Gyáli Bartók Béla Általános Iskola mögötti, valamint a víztorony környéki üres, füves területek jelenleg tájépítészetileg kihasználatlanul állnak. Ezen területek parkosítása az utóbbi években elvégzett revitalizációhoz hasonlóan szebbé és funkciógazdagabbá tenné a közelben lakók és az odalátogatók szabadidős lehetőségeit. A tervezési folyamat megindítására tett javaslatot a képviselő-testület, mely szerint meghívásos rendszerű pályázatot hirdet. A nyertes kiválasztása a szakmai zsűri javaslata alapján történhet a következő szempontok szerint: tervezés költsége, kivitelezés becsült költsége, koncepcióterv esztétikai, funkcióbeli sokszínűsége és a városképhez való illeszkedése. A parkok identitási értéket hordozó tájépítészeti alkotások legyenek.

Bírjon több korcsoport számára használati értékkel, rekreációs és kertépítészeti kvalitást mutasson fel, mely a környezetére is fejlesztő hatást gyakorol. Pápai Mihály polgármester a lakosság véleményére alapoz, melynek folytatásaként közösségi tervezés veszi kezdetét a projekt megkezdése előtt. A lakosság ötleteit, javaslatait 2018. december végéig várják a kabinet@gyal.hu e-mail címre.