2020. 11. 11.

Két fontos bejelentést tett a polgármester

Facebookon
Twitteren
E-mailben

November 11-én, 17 órakor rendkívüli élő Facebook bejelentkezéssel köszöntötte a lakosságot Pápai Mihály Gyál város polgármestere, aki a bejelentkezés során két fontos dolgot osztott meg a gyáliakkal.

Az egyik a közterületeinken történő maszkhasználat rendje, amely szerint Gyálon, a játszótereken és a piacokon kötelező a 6 évnél idősebb gyermekek és a felnőttek számára a maszk viselése. A rendelet tartalma itt olvasható.

A másik fontos bejelentése pedig, hogy a Kőrösi út és Ady Endre utca sarkán bekövetkezett ivóvíztörzshálózat meghibásodása miatt annak javítására kerül sor. Ezért 2020. november 12. (csütörtök) 21:00 – 2020. november 13. (péntek) 6:00 között teljes vízhiányra kell számítani az egész városban, beleértve Némediszőlő településrészt és a környező iparterületeket is.

A DMPV ZRT. a vízhiány teljes ideje és a munkavégzés alatt a Temesvári utca és Munkácsy Mihály utca sarkán kihelyezett lajtkocsival ivóvízvételi pontot tart fenn.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben lehetőségük van a munkavégzés megkezdése előtt vételezzenek vizet tárolásra.

2020. november 12. (csütörtök) 22:00 órától a Kőrösi út munkavégzéssel érintett szakaszán teljes útlezárás lesz, a busz fél sávon közlekedhet. A forgalom irányításában a Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület működik közre.

A hiba következtében a településen zavarossá válhat a szolgáltatott víz, ezért az elhárítását követően – a szolgáltatás helyreállításával együtt – haladéktalanul megkezdődik a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átmosása. Ezzel a módszerrel azonban a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani, az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el.

A víz klór tartalmát a munkavégzés időtartama alatt megemelik a megengedett parametrikus értékek alatt tartva (201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet alapján), hogy az egészségügyi kockázatot minimalizálni tudják.

A munkavégzés időtartama alatt a fény- és zajhatások zavarhatják a lakosságot.

A munkavégzéssel érintett területeket a munka befejezéséig a közterület felügyelet lezárja.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!