2018. 09. 10.

Kerékpártolvajok és illegális szemétlerakók rendőrkézen

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Augusztus 31-én, az esti órákban ismeretlen elkövetők elfordították a Gyál-felső vasútállomáson lévő egyik térfigyelő kamerát, majd a kerékpár tárolóból egy nagyértékű kerékpárt eltulajdonítottak. A kamera megrongálása nem volt sikeres, az elkövetőket a többi térfigyelőeszköz segítségével sikerült azonosítani, sőt, a rongálásról is felvétel készült, amelyeket az önkormányzat továbbított a rendőrségre. Mivel várható volt, hogy a háromtagú csapat a tevékenységét nem hagyja abba, Szilvási Károly, a gyáli közterület-felügyelet munkatársa szeptember 5-én elrejtőzött a környéken. A számítása bevált, ugyanis  20.30-kor ketten megjelentek az állomás területén, és ahogyan korábban is, terepszemlét tartottak. Várható volt, hogy a harmadik társuk hozza majd az erővágót, amellyel újabb kerékpárt tulajdonítanak el. Időnként átmentek a szomszédos élelmiszeráruház területére, ahol szintén van kerékpártároló. A közterület-felügyelő értesítette a polgárőröket és a rendőröket, közben követte őket. Az elkövetők  a FEGY szolgálati gépkocsija láttán menekülni akartak, ám gyorsan elfogták őket, majd a kiérkező rendőrök átvették az intézkedést. Az éjszaka folyamán a rendőrség begyűjtötte a harmadik elkövetőt is. Mindhárom fővárosi lakos büntetett előéletű, kettőt közülük köröztek. „A térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően több bűncselekményt sikerült felderítenünk és a tettesekről információt szolgáltatni a rendőrségnek. Mindenképpen elejét kívánjuk venni, hogy a fővárosból kiszivárgó kétes egyedek terülj-terülj asztalkámnak tekintsék a városunkat” – mondta Szilvási Károly. A térfigyelő kamerát az üzemeltető cég helyreállította.

A gyáli mezőőrök „csapata”  augusztus hónaptól kiegészült. Szeptember első hetében a Felsőpakony és Gyál közötti erdős területen ismeretlen tettesek mintegy 40 m3 szemetet helyeztek el. A mezőőrök megállapították a szemét származási helyét, így annak tulajdonosával szemben megindult a rendőrségi eljárás. Az elkövető komoly büntetésre számíthat, ugyanis az illegálisan kihelyezett szemétben veszélyes hulladék is volt.

Összességében elmondható, hogy a gyáli közterület-felügyelet, a gyáli mezőőri szolgálat, a FEGY polgárőr egyesület és a gyáli rendőrség jó kapcsolatának és összehangolt, hatékony munkájának köszönhetően egyre több bűnelkövető, illetve szabálysértő ellen indul eljárás.

SAM_2261

SAM_2266