2024. 02. 8.

Képviselő-testületi beszámoló 2024. január

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete január 25-én tartotta meg az összesen harminchárom napirendi témával kapcsolatos ülését.
Az ülés elején a testület elfogadta Pápai Mihály polgármester beszámolóját a legutóbbi rendes ülés óta történt fontosabb eseményekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

A városvezetők a további fontosabb döntéseket hozták az ülésen:

  • Jóváhagyták a szakellátás átvételi időpontjának módosítását 2024. március 31-re. Mivel a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kapacitás átcsoportosítást engedélyező határozata 2023. december 7-én érkezett, így a működési engedély megszerzése és a finanszírozási szerződés megkötése 2024. március 31-re készíthető el.
  • 10%-kal emelkedik 2024-ben a képviselők és bizottsági tagok megállapított tiszteletdíja.

  • 15%-kal emelkedik 2024-ben az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft., a Városi Egészségügyi Központ igazgatójának, valamint ezen intézmények dolgóinak illetménye, a köztisztviselők illetményalapja, és a béren kívüli juttatások összege a város fenntartásában működő intézményekben.

  • 32,2%-kal emelkedik a gyáli óvodák igazgatóinak, valamint az ott dolgozó óvodapedagógusok illetménye 2024. január 1-től.
  • Jóváhagyták a 2024. évi igazgatási szünet időpontját, mely szerint a nyári igazgatási szünet 2024. július 22. – 2024. augusztus 3., a téli igazgatási szünet 2024. december 23. – 2025. január 1. között lesz a Gyáli Polgármesteri Hivatalban.
  • Nem változnak a gyáli általános iskolák 2023/2024. tanévre vonatkozó felvételi körzethatárai.

  • 10 948 forintban került megállapításra a bölcsődei ellátás keretében nyújtott gondozásra vonatkozó intézményi térítési díj, aminek finanszírozását az önkormányzat a továbbiakban is átvállalja, így ezt az összeget a szülőknek nem kell befizetniük.
  • Elfogadták a város idei közbeszerzési tervét, amely többek között tartalmazza a Gyáli Élet Program 1-8. évfolyam iskolakezdési csomagok eszközbeszerzését, energetikai fejlesztéseket, az idősek otthona kivitelezését, Gyál úthálózat fejlesztését és felújítását, a Városközpont építését, és az önkormányzati intézmények energiabeszerzését.
  • Elfogadtál a Gyáli Polgármesteri Hivatal 2023. évi működéséről szóló beszámolóját.
  • Elfogadták a Gy.T.H. Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2023 október-december 15-i mérlegét és vagyonfelosztási javaslatát.

 

A képviselő-testületi ülésen született határozatok megtekinthetők ide kattintva.

Gyál Város Önkormányzat Képviselő-testületének munkarend szerinti soros ülését 2024. február 29-én tartja a Gyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.