2023. 04. 27.

Képviselő-testületi beszámoló 2023.április

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete április 27-én tartotta meg az összesen tizenkilenc napirendi témával kapcsolatos ülését. Az ülés elején a Testület elfogadta Pápai Mihály polgármester beszámolóját a legutóbbi rendes ülés óta történt fontosabb eseményekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

  • Módosították a helyi közművelődésről szóló önkormányzati rendeletet

Jogszabályi előírások miatt kötelezően felül kellett vizsgálni a helyi közművelődésről szóló önkormányzati rendeletet, melyben aktualizálták a kiemelkedő gyáli események felsorolását.

  • Elfogadásra került a Dabasi Rendőrkapitányság 2022. évi beszámolója.

Évről évre megfigyelhető a városban regisztrált bűncselekmények számának csökkenése. A közterületen elkövetett regisztrált bűncselekmények számának csökkenése érdekében a jövőben továbbra is nagy hangsúlyt kap a bűnüldözői szervek, a FEGY Polgárőrség, valamint a közterület-felügyelet munkájának összehangolása.

  • Elfogadásra került Tűzoltóság 2022. évi beszámolója.

Gyál város esetében a tűzvédelmi feladatok ellátása a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségéhez tartozó XX.  kerületi Hivatásos Tűzoltósággal és a gyáli önkéntes tűzoltósággal közösen történik. Tavaly összesen 1 440 riasztás volt működési területen kívül és belül, 359 tűzesethez és 666 műszaki mentéshez történt kivonulás.

  • Tudomásul vették a FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál 2022. évi tájékoztatóját.

A helyi közbiztonsággal kapcsolatos feladatok ellátása a Dabasi Rendőrkapitányság mellett a FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesülettel közösen történik, mely szervezet évente tájékoztatja a Képviselő-testületet a tevékenységéről. Tavaly összesen 1 383 ellenőrzött esemény volt az egyesület tagjai által.

  • Kiírták a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő cím pályázatot

A cím életre hívásával a városvezetés ösztönözni szeretné a lakosságot környezetük szebbé, rendezettebbé, kulturáltabbá tételére. A díjak kiosztásával elismerésre kerülnek a jó példát mutató, erőfeszítéseket tevő magánszemélyek. Részletek az erről írt cikkben.

  • Támogatásban részesülnek a civil- és sportszervezetek, egyéni sportolók

Gyál Város Önkormányzata kiemelten fontos feladatának tartja a civil- és sport közösségek, egyéni sportolók támogatását. Az évről évre pályázati forrásból biztosított összeg nagy segítséget jelent az érintett szervezeteknek abban, hogy céljaikat megvalósíthassák. Összesen 12 civil- és 7 sportszervezet, valamint 16 egyéni sportoló igényelt támogatást, és összesen 16.000.000 Ft támogatási összegeket kaptak. Részletek az erről írt cikkben.

  • Zárt ülésen döntött a 2023. évi Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj, valamint a 2023. évi Gyáli Köznevelésért Díj odaítéléséről

 

A képviselő-testületi ülésen született határozatok megtekinthetők ide kattintva.

Gyál Város Önkormányzat Képviselő-testületének munkarend szerinti soros ülését 2023. május 25-én tartja a Gyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.