2024. 01. 23.

Kalmárné Mogyorósi Andrea vehette át a Gyáli Közművelődésért Díjat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A magyar kultúra napját és a Himnusz megszületésének évfordulóját ünnepeltük január 22-én a közösségi házban.

A program a XXXII. Gyáli Téli Tárlat díjazott alkotói csoportos kiállításának megnyitójával indult. Bálint Norbert László festőművész, Csizmadia Imre szobrászművész, Lőrincz Irén festőművész és Varga-Amár László Munkácsy-díjas festőművész, a MAOE képzőművészet tagozatának elnöke alkotásait a közösségi ház kamaratermében tekinthetik meg.

A csoportos kiállítással egy időben megnyílt a „Kulturális értékeink” című tablókiállítás is a könyvtárhoz vezető lépcsőházban, ami nemzetünk kulturális értékeit szedi egy csokorba.

A magyar kultúra napi városi ünnepség a színházteremben folytatódott, ahol Nagy József Elek alpolgármester mondott beszédet, majd Lendvay-Kiss Anita önkormányzati képviselővel, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökével átadták a Gyáli Közművelődésért Díjat, amelyet idén Kalmárné Mogyorósi Andrea, a Pörög a Gyáli Szoknya egyesület elnöke vehetett át. Szívből gratulálunk a díjazottnak! Laudációját itt olvashatják.

Az ünnepség a Gyáli Oktatási és Nevelési Intézmények és Művészeti csoportok gálaműsorával folytatódott, ahol rövid előadásokkal képviseltette magát a Jancsi és Juliska Magánóvoda, a Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola, a Gyáli Bartók Béla Általános Iskola, a Gyáli Ady Endre Általános Iskola, a Gyáli Arany Néptáncegyüttes, az ÉSZC Eötvös József Technikum, a Gyáli Kodály Zoltán AMI, végül pedig a Pörög a Gyáli Szoknya néptánc egyesület.

Az eseményen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Kovalik Józsefné városunk díszpolgára, Gyimesi István nyugalmazott polgármester, városunk díszpolgára, Karikás Pál Péter városunk díszpolgára, valamint intézményvezetők, civil szervezetek vezetői is.