2018. 08. 7.

Jön a Gyál városi tájékozódási verseny – jelentkezz!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A város 21. születésnapi kihívása: ma a sportcsarnokért futunk!

Kérjük a verseny ideje alatt – saját felelősségükre- figyelmesen közlekedjenek, a lezárt területekre ne menjenek, a versenypályák azokat elkerülik, mivel az balesetveszélyes!

Az idei versenyt lehet tájfutva, sétálva, nordicozva vagy éppen babakocsival teljesíteni. A tájfutásban részben népszerűsítő verseny, azonban a versenyengedélyes nevezők rajthoz állása függvényében területi minősítés szerezhető.

Időpont: 2018 08.25. szombat

Helyszín: Gyál, Ady Endre u. 22. szám alatti városi sporttelep, mely helyet ad a versenyközpontnak, rajthelynek és célnak, valamint öltözőnek. Büfé üzemel. Párhuzamos esemény OB rendszerű utánpótlás foci bajnokság.

Rendező: APEX Optimista Sportegyesület

Fővédnök: Pápai Mihály polgármester

Elnök: Sávai Mária

Ellenőrzőbíró: Hegedűs Ábel

Tervezett „0” idő: 9.00 óra. Jelentkezés és chippek átvétele: 8.00 órától. Előrenevezettek: rajtlista alapján gyal.hu  és apexsport.info honlapokon közzétéve:08.23.tól.

Helyszíni nevezés: üres helyekre 12 óráig.

Térkép:2018-ban készült 1:6000 méretarányú, tájfutó sprint térkép.

Pontmegnevezés a térképen szimbolokkal. Rajtengedély nélkülieknek a rajtban „segédlet” kérhető!

Nevezési díj: gyáliaknak ingyenes!

Színkódos kategóriák és előzetes pályaadatok:

Barna leghosszabb technikás (futóknak hosszú pálya 7,5 km-10 km 15-20 pont)

Kék hosszú technikás (futóknak közepes pálya 5,0-7,5 km 10-12 pont)

Zöld rövid technikás (futóknak rövid pálya 2,0-3,5 km 5-8 pont)

Sárga rövid könnyű: kezdőknek, Gyalogosok (MINI)életkori kategóriák szerint: 5 év alatt – csak kísérővel- kb.2 km , babakocsiban is.

Lila hosszú könnyű gyalogos: 5-10 éves 5 km (Gyalogkakukk) kísérő megengedett.

XL-(GYAL) gyalogos azonos a barnával 15 felett korhatár nélkül 10 km.

HT – (SEN) hosszú technikás, gyalogos azonos pálya a Kékkel 50 év felettiek.

RT –(NOR) rövid technikás, Nordic bottal azonos pálya a Zölddel Korhatár nélkül.

További információ:

Kategóriahatár ahol van, konkrét születési dátum. Egy személynek Indulási lehetőség több távon megengedett, de díjazás csak egy kategóriában lehetséges. Kerékpárral – a forgalom miatt, nem lehet teljesíteni a távot. A kísérők díjat nem kapnak, versenyző a babakocsiban ülő.

Terep: városi terep és némely kategóriáknak környéki parkerdő max. 10 méteres szintkülönbséggel. A pálya alacsonyabb rendű közlekedési utakat keresztezve teljesíthető, melyen nagy körültekintéssel szükséges átfutni. A pályatervezésnél a főbb utak keresztezésénél a zebrán van tervezve az átkelés.

Mindenki saját felelősségére indul. Rajtszám viselése kötelező!

Időmérés Sportident rendszerrel: a kiadott elektronikus időmérő eszközt a célban befutáskor kell leadni. Elvesztése esetén a versenyző vagy gondviselője annak önköltségi árát 10 ezer forintot megtéríteni köteles.

Pontőr: előre nem meghatározott helyeken lesz.

Eredményhirdetés és díjak (érem és oklevél minden kategória 1-3. helyezettjének) átadása: helyben a verseny lezárását követően kb. 13 órakor.

Nevezni augusztus 20-ig folyamatosan kategória megnevezése (futók,tájfutók:Barna,kék, zöld, Gyalogosok: sárga,lila, XL GYAL,HT-SEN és RT NOR) továbbá , név és születési dátum vagy tájfutóknál SI szám megadásával (mely adatok felhasználása csak a verseny lebonyolítása érdekében történik)- savaimaria54@gmail.com e-mail címen. Telefon: 06-30-700-6869

A város további 21. születésnapi –estébe nyúló-programkínálatának megismerésére Gyál Város honlapját és hivatalos facebook oldalát.

Mindenkit várunk szeretettel sportági jártasság nem előfeltétel, de mindenki saját felelősségére indul és közlekedik a városi terepen. A versenyzők a nevezéssel elfogadják, hogy az eseményen készült fotók a rendező szervezet és a város honlapján és facebook oldalán közzétehetők.

APEX Optimista Sportegyesület

plakát