2020. 11. 18.

Jó ütemben halad a Gyál vasútállomás környezetének parkosítása

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Augusztus utolsó hetében kezdődtek meg a munkálatok a Gyál vasútállomás melletti területen. Az azóta eltelt 2,5 hónap alatt látványosan megváltozott az állomás környezete. Elkészült az állomást a Kőrösi úttal összekötő szilárd burkolatú út kiépítése, részben már a mellette lévő járdák is készen vannak.

Elkészültek továbbá a vasút mindkét oldalán a parkolók, amelyek összesen 45 autónak biztosítanak helyet (ebből 3 hely a mozgáskorlátozottaknak van kialakítva). A munkálatok az időjárás függvényében folytatódnak tovább, előre láthatólag 2 héten belül elültetik a fákat, továbbá még idén elhelyezik a kerékpártárolókat, padokat, napelemes kandelábereket, ivókutat. A zöldfelületek kialakítása erősen időjárás függő, lehetséges, hogy már csak a téli fagyok után, tavasszal kerül rá sor.

Mint ahogy egészen biztosan csak a 2021-es évben kerülnek ki a MÁV által telepített fedett várók is a peronokra, az indoklás szerint ennek oka, hogy egységes arculatú alkalmatosságokat szeretnének kihelyezni a vonal megállóhelyeire, és ezek létrehozása több időt igényel.

A projekt mintegy 166,2 millió forintból valósul meg, melyet Gyál Város Önkormányzata finanszíroz. A munkavégzés miatt a vasúti közlekedésben továbbra sem várható fennakadás.