2022. 08. 3.

Jegykiadó automatákat telepítettek a gyáli vasútállomásokra

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az utóbbi években az önkormányzat sokat tett azért, hogy településünk két vasútállomása kulturált, a városképbe illeszkedő külsőt kapjon. A Gyál felső vasútállomás épületét és környezetét 2016-ban újították meg, míg a Gyál vasútállomás környezetét tavaly nyáron varázsolták újjá. Itt az épület felújításáról hosszú ideje zajlanak a tárgyalások annak tulajdonosával, a vasúttársasággal, de mindenképpen pozitív hír, hogy mostantól itt is lehetőségük van az utasoknak jegyvásárlásra, ezzel is növelve az utasok komfortérzetét. Gyál felső esetén az automata az épület nyitott-fedett előterébe került, Gyál állomáson pedig az épületbe.

Társaságunk célja, hogy a budapesti agglomeráció egészében jelentős állomási értékesítési lefedettség-javítást érjünk el. A jegykiadó automatákkal kapcsolatban előnynek tekinthető, hogy 7×24 órás rendelkezésre állásával minden hagyományos pénztári értékesítési formánál jobb időbeli elérhetőséget biztosít. Az eddigi tapasztalatok alapján az automata használata a telepítés után rövid időn belül az utasaink napi rutinjának részévé válik. Az automata használatához a nap 24 órájában elérhető +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon is segítséget kaphatnak továbbá utasaink munkatársainktól – tájékoztatott Reich László, a MÁV-START Zrt. szakmai projektvezetője.

Az automatás értékesítés megkezdésekor bevett gyakorlat az utasok részére türelmi időszak biztosítása, hogy ne érje hátrány azt az utast, akinek elsőre nem sikerül a vásárlás. A vonatokon az automata telepítését követően legalább 30 napig még pótdíj nélkül lehetséges menetjegyet váltani.