2018. 07. 11.

Javában zajlik a horgásztábor

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Gyáli Horgásztábort a Fundy-tavon, a Gyáli Horgász Egyesület szervezésében.

Az egyhetes program június 9-én indult és június 13-áig tart. Az öt nap alatt a gyerekek sok hasznos dolgot tanulnak. Szilvási Károly, a tábor főszervezője elmondta:

„Nyolc évvel ezelőtt azzal a céllal szerveztem meg az első ilyen tábort, hogy a gyermekeknek helyben legyen egy olyan program, ahol tanulhatnak, hasznosan tölthetik az idejüket, megismerik a vízparti környezetet, tisztaságra, rendre, fegyelemre neveljük őket. A legfontosabb persze, hogy megszeressék a vízpartot és a horgászatot, melynek során új barátságok és kapcsolatok szövődnek.”

A főszervezőtől megtudtuk, hogy idén 71 gyermek és számos szülő vesz részt az ötnapos táborban, amely teljesen ingyenes. A Gyáli Horgász Egyesület tagjai közül tizenketten segítenek a táboroztatásban, akik, ha kell, saját autóval viszik ki a tóra a gyerekeket a közösségi háztól, majd délután a nap végén vissza is szállítják őket. A tábor szervezését Pápai Mihály polgármester saját keretéből támogatta, de több vállalkozás és magánszemélyek is hozzájárultak a tábor megvalósításhoz.

 IMG_0741

IMG_0777

IMG_0796

A napi program mindig reggel 7 órakor kezdődik és 14 óráig tart, ez után már az erős UV sugárzás miatt nem biztonságos a vízparton tartózkodni. Hétfőn, kedden és szerdán megismerkednek a tábor rendjével, a vízparton való viselkedés szabályaival, majd elkezdődik a horgászat, megismerkednek a botok kezelésével, horogkötéssel. A résztvevők már az első napokban sikerélménnyel térhettek haza, hiszen amúrt, pontyot és harcsát fogtak a tóból.

Csütörtökön a közösségi házban folytatódik a tábor, ahol a nagyobbak elsősegély oktatásban vesznek részt, míg a kisebbek filmvetítéssel töltik az időt. Végül általános tanácsokat kapnak a szünidőre vonatkozóan, megtudhatják, mire kell figyelni nyaralás alatt, hogyan kell a vízen viselkedni, és közlekedésrendészeti tanácsokat is kapnak.

Pénteken reggel 8 és 12 óra között horgászversenyen mérhetik össze frissen szerzett tudásukat. A verseny, és egyben a tábor is mérlegeléssel, díjkiosztóval, és a táborzáró beszéd után egy közösen elfogyasztott ebéddel zárul.