2019. 07. 15.

Javában zajlanak az útfelújítások Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Még tavaly adtunk hírt róla, hogy a maximálisan elnyerhető, azaz 150 millió forint támogatást nyert el városunk a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című pályázatán. Gyál Város Önkormányzata önerőt is biztosít a pályázati forrás mellett, mintegy 90 millió forintot, így összesen 240 millió forint értékben 7 utcában zajlanak felújítások. A fejlesztéssel érintett útszakaszok burkolata elöregedett, felületükön hálós repedések és alépítményi hibáik következtében kátyúk jelentek meg. A beruházás során több utcában fásítás és fűmagvetés is lesz, illetve utcabútorok is kihelyezésre kerülnek.

A felújítással érintett utcák: Zrínyi Miklós utca, Árpád utca, Temesvári utca (Komáromi utca – Munkácsy M. utca között), Széchenyi utca (Vecsési út – Mikszáth Kálmán utca között), Jókai Mór utca, Temesvári utca (Kiskomáromi utca – Bartók Béla utca között), Kacsóh Pongrác utca (Gárdonyi Géza utca ­– Határ út között).

A projekt június közepén indult és folyamatosan zajlanak a munkálatok. Az aszfaltréteg leterítése után úgynevezett nemespadkával látják el az utak széleit, ez tulajdonképpen tömörített murva, így a szintkülönbség kiegyenlítődik az út és a vízelvezető árkok közti területen, valamint megvédi az új burkolat széleit a letörés veszélyétől.

A fejlesztések során a felújított szilárd burkolatú utak hossza, összesen 4.821 m, ezen felül a teljes szakaszon nagy hangsúly kerül új szikkasztóárkok kiépítésére, valamint a meglévők karbantartására.

Az útépítések során keletkező esetleges kellemetlenségek miatt a lakosság türelmét kéri az önkormányzat.

  trkp