2017. 07. 11.

Janza Katával és Dolhai Attilával ünnepelte 15. születésnapját a Közház

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az idén 15. születésnapját ünneplő Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár július 7-9. között a Lendületben GYÁL2017 rendezvénysorozat részeként szervezett háromnapos ünnepséget, melyen több százan fordultak meg. Remek hangulatban telt a három nap, bemutatkoztak a Közház saját csoportjai. Többek között a Gyáli Fúvószenekar, Musical Stúdió és a Kaleidoszkóp Színpad. A látogatók meghallgathatták a Romano Glaszo együttest, a Hangművelők zenekart és a vastapssal jutalmazott Janza Kata és Dolhai Attila közös fellépését. A pénteki nap a képzőművészetek jegyébent telt, nyílt alkotónapot tartott a Gyáli Képzőművész Egyesület, majd a Gyáli Téli Tárlat egyik szakmai zsűrijének tagja, T. Nagy Katalin művészettörténész nyitotta meg a kiállítást Fazonigazítás címmel. A kiállítás július végéig megtekinthető a Közösségi Ház Kamara termében.

Szombaton, a zene és tánc napját Orbán Regina ritmikus gimnasztikával nyitotta meg, majd a Romano Glaszo folklór együttes varázsolta el a közönséget. Akik lemaradtak július 1-én a Gyáli Fúvószenekar remek koncertjéről, annak lehetősége volt az eseményen meghallgatni őket. Az est fénypontja Janza Kata és Dolhai Attila közös műsora volt, műsorukra nagyszámú nézőközönség gyűlt össze. Fergeteges előadásukat követően Pápai Mihály polgármester köszöntötte a születésnapos közösségi házat, dolgozóit, akiket a színpadra szólított. A polgármester beszédében elmondta, hogy az anyagi feltételek, melyet az Önkormányzat biztosít minden évben a ház működéséhez, csupán materiális javak. A programokat, a ház lelkét az ott dolgozók és munkájuk teszi teljes egésszé. A színpadon álló összes munkatárs közös munkájának köszönhetően valósulhatnak meg olyan színvonalas események, mint amilyen ez a három nap is volt. Ezt követően Gazdik István a közösségi ház volt igazgatója és Ljubimov Krisztina megbízott igazgató közösen felvágták a születésnapi tortát. A zenei nap a Hangművelő zenekar hangulatos koncertjével zárult.

Vasárnap a színház és irodalom jegyében telt, a kisebbeket Arany mesékkel várta a Szekér Színház, humoros meséiken jól szórakoztak a fiatalabbak és az idősebbek egyaránt. A Gyáli Kaleidoszkóp Színpad nagy sikerrel, telt házzal mutatta be az Abigél darabot. A nap és a három napos fesztivál zárásaként a Gyáli Musical Stúdió bemutatta legújabb Anconai szerelmesek című zenés előadását szintén hatalmas sikerrel.

Gyál_Arany_János_Közösségi_Ház_születésnap_színház_és_irodalom_napja124
Gyáli Musical Stúdió
Gyál_Arany_János_Közösségi_Ház_születésnap_zene_és_tánc_napja229
Janza Kata, Dolhai Attila
Gyál_Arany_János_Közösségi_Ház_születésnap_zene_és_tánc_napja254
Gyál Városi Fúvószenekar
Gyál_Arany_János_Közösségi_Ház_születésnap_zene_és_tánc_napja258
Pápai Mihály polgármester
 
Gyál_Arany_János_Közösségi_Ház_születésnap_zene_és_tánc_napja167
Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár apparátusa és Pápai Mihály polgármester
Az eseményen készült fotókat ide kattintva tekinthetik meg.