2024. 06. 26.

Isten éltesse Gizi nénit!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Jeles születésnapot ünnepeltünk Gyálon 2024. május 30-án, ugyanis a 100 éves Lantos Istvánné, „Gizike nénit” Gyál Város Önkormányzata nevében Nagy József Elek alpolgármester és Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke köszöntötték gyáli otthonában, lánya társaságában.

Lantos Istvánné 1924. május 4-én született Szolnok megyében, Szelevény településen, de fiatalon otthon érezte magát Csépán, Kunszentmártonon, Csongrádon is. Négyen voltak testvérek, két fiú, két lány, akikkel egymást támogatták, de sajnos a háború időszaka a fiútestvéreket elszólította mellőle. Családja gazdálkodással foglalkozott, így Gyálon is sokat metszegetett, a kertészkedés szeretetét családjában is tovább örökítette.

Fiatalon, 1943-ban találkozott férjével, aki 99 éves koráig kísérte Gizike nénit élete hosszú, sokszor rögös, de boldog időszakokban is bővelkedő útján.

1966 őszén költözött Gyálra gyermekével, az akkor vásárolt házukban élnek azóta is, amit az évek, évtizedek során folyamatosan bővítettek, szépítettek, amelyhez mára szép és gondozott kert tartozik.

Egy lány gyermeket adott nekik a sors 1944-ben, akitől egy fiú unokája és két dédunokája született. A család szintén Gyálon él, így gondját viselik az együtt élő Dédmamának és Nagymamának. Kapcsolatuk szoros, sokszor mennek segíteni, vagy csak látogatóba, Gizike néniék mindig rajongva várják a gyerekeket.

Gizike Néni szerint hosszú életének egyik titka, hogy haragosa sosem volt. Édesapja jótanácsait megfogadva, mindig elfogadással, békével fordult embertársai felé, a másik éltető titok pedig szerető és gondoskodó családjának közelsége.

További jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Gyál Város Önkormányzata nevében!

A szépkor betöltésekor a városvezetés köszönti az ünnepeltet, amelynek keretében egy tartalmas ajándékcsomaggal, gyáli emléklappal, virágcsokorral vagy üveg borral és Orbán Viktor miniszterelnök úr által küldött emléklappal ajándékozzák meg a szülinapost, aki mindezen felül jubileumi juttatásban is részesül, aminek összege annyiszor 1 000 forint, ahányadik életévét betöltötte (90, 95, 100, 105, 110, 115).