2022. 11. 12.

Isten éltesse a szociális ágazat dolgozóit!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ma van a szociális munka napja, ez alkalomból november 9-én, szerdán köszöntötték a Gyáli Polgármesteri Hivatal tanácstermében a szociális ágazatban dolgozókat, azokat a szakembereket, akik az év minden napján segítik, gondozzák a segítségre szorulókat. Az ő munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a társadalom befogadó, összetartó és a nehézségekkel küzdő emberekkel szolidáris közösség legyen. A rendezvényen Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, valamint Pallagi Ágnes, a Kertváros Szociális Központ vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Pápai Mihály kiemelte, hogy a Kertváros Szociális Központ munkatársainak az elmúlt másfél évben végzett tevékenysége óriási segítség volt a járvány elleni védekezésben. Ebben az időszakban kiemelten fontos volt, hogy aki segítséget kért, az meg is kapja azt a szakemberektől.

Gyál Város Önkormányzata ajándékcsomaggal, „Kertváros” Önkormányzati Társulás pénzjutalommal köszönte meg a Kertváros Szociális Központ dolgozóinak, azt az áldozatos munkát, amit a város lakóiért tesznek.

Az eseményen részt vett Nagy József Elek, városunk alpolgármestere is.

A Kertváros Szociális Központot a „Kertváros” Önkormányzati Társulásban résztvevő önkormányzatok 2008. január 1-jén közösen hozták létre azzal a céllal, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvényben rögzített szociális ellátási formákat biztosítsa. A Kertváros Szociális Központ feladatai közé tartozik a házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, valamint a gyermekjóléti szolgáltatás ellátása.

Köszönet áldozatos munkájukért!