2017. 05. 22.

Ismét kijutottak a gyáli mazsorettesek az Európa-bajnokságra

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ismét kijutottak a gyáli mazsorettesek az Európa-bajnokságra

Május 12-e és 14-e között Kazincbarcikán rendezték meg a XVII. Magyar Mazsorett Bajnokságot, ahol a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport a szép eredményei alapján kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Irány Bulgária, Albena.

IMG_1117

Három napon át tartott a magyar mazsorett-sport legnagyobb eseménye, a Magyar Mazsorett Bajnokság Kazincbarcikán, amelyen 18 település csaknem 500 táncosa vett részt. A gyáliakat 20 versenyző képviselte összesen 8 versenyszámmal, amelyek közül 5 produkció az elért eredményei alapján kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra és Európa Kupára, amelyet idén július 6-a és 9-e között rendeznek Bulgáriában, Albenában.

IMG_0993

Kőrös-Nyíri Dóra vezetőedző így nyilatkozott az eredményekről:

Büszkék vagyunk rá, hogy ez már sorban a 9. alkalom, hogy a gyáli mazsorettesek kivívták a jogot a kontinensviadalon való szereplése. Így az edzések nyáron sem állnak le, nagy erőkkel elindul a felkészülés a megmérettetésre, hogy méltón képviseljük városunkat a messzi Albenában is. Köszönjük a gyerekek szorgalmát, a szülők segítségét, és nem utolsó sorban Gyál Város Önkormányzatának támogatását. A csapat edzői: Erdősi Kinga, Tóth Nikoletta és Kőrös-Nyíri Dóra.

IMG_1094

Részletes eredmények a XVII. Magyar Mazsorett Bajnokságról:

JUNIOR POM CSAPAT ÖSSZETETT: 2.helyezés (Európa-bajnoki kvalifikáció)

JUNIOR SHOW CSAPAT: Ezüst minősítés (Európa-bajnoki kvalifikáció)

Cadet pom mini: 7.hely

Cadet mix mini: 3.hely (Európa-bajnoki kvalifikáció)

Junior mix mini: 2.hely (Európa-bajnoki kvalifikáció)

Szabó Vivien pom cadett solo: 5.hely

Vada Viola Panna-Krizsán Mercédesz junior bot duó: 5.hely (Európa-bajnoki kvalifikáció)