2023. 02. 10.

Ismét együtt a város legnagyobb adófizetői

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2023. február 10-én, pénteken Pápai Mihály polgármester ismét vendégül látta a város legnagyobb adófizetőit a Gyáli Polgármesteri Hivatalban. Az összejövetelt immár tizenhárom éve rendezik meg azzal a céllal, hogy a nagyadózók megismerjék a város közösségi-, kulturális életét, valamint tájékozódjanak a jövőbeni fejlesztési lehetőségekről, illetve képet kapjanak arról, hogy az általuk befizetett adóforintokat a település mire fordítja. A rendezvényen a meghívott vendégek mellett részt vett Nagy József Elek alpolgármester, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, valamint a Gyáli Polgármesteri Hivatal vezetői is.

Az eseményen Mitku-Orosz Krisztina, a Pénzügyi és Adó Iroda vezetője, a város 2022. évi pénzügyi beszámolóját ismertette a jelenlévőkkel. Ahogyan az a beszámolóból is kiderült, a helyi adók beszedéséből származó bevétel nagyságrendben az elsők között áll, és 80%-át a városban működő 50 legnagyobb adózó által befizetett összeg adja.

Ezt követően Pápai Mihály polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a jövőbeni tervekről, a jelenleg is zajló beruházásokról. Az esemény azon túl, hogy közös gondolkodásra invitálja a résztvevőket, bemutatkozási lehetőséget is biztosít a vállalkozások számára.

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket, a megjelent vállalatok képviselőit, beszédében emlékeztetett, hogy településünk egy nagyon szerencsés régióban helyezkedik el, hiszen azon túl, hogy rendkívül jó közlekedési útvonalak találhatók a közelben, a lakosságszámban is határozott emelkedés tapasztalható, és ez pedig az itt működő cégeknek vállalkozásoknak állandó és biztos munkaerőt jelent. Az elkövetkező időszakban többféle pályázat és hitellehetőség jelenik majd meg amelyekkel a kormányzat igyekszik segíteni a vállalkozásokat, hiszen az előttünk álló év tartogat nehézségeket. Magyarország kormánya Európában egyedülálló módon igyekszik támogatni a vállalatokat, amelyekkel elsősorban a munkahelyek megőrzését, és munkalehetőségek növelését lehet biztosítani.
Kulcsfontosságú lesz, hogy Magyarország hozzájusson azokhoz az uniós forrásokhoz, amelyek az uniós költségvetésből megilletik hazánkat. Ha a folyamatok továbbra is kedvezően alakulnak, akkor az településünk számára is fejlődést jelent, hiszen Gyál város is egyike azoknak a pestmegyei településeknek, amelyek könnyített pályázati lehetőséggel kaphatnak majd közel 4-4,5 milliárd forintot a következő uniós ciklusban.

Az eseményre meghívott vállalkozások TAO támogatásának köszönhetően a Gyáli BKSE mára egy térségi szinten is jelentős bázisa lett a kézilabda utánpótlásnak. Erről és az egyesületről Tomori Győző, a Gyáli BKSE elnöke tartott prezentációt.

Végül Pápai Mihály polgármester elismerésben részesítette azon cégek nagylelkű képviselőit, akik társasági adójuk felajánlásával, vagy egyéb hozzájárulásukkal támogatták városunkat a 2022-es évben.

Köszönetet mondott:

az X Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Zrt.,

a HEKSZ Raktárbázis Kft.,

a JAS-FBG Kft.,

a Power Belt Kft.,

az Erste Bank Zrt.,

az ADR Logistics Kft.,

a FROWELD Kft.,

az EISBERG Kft.,

az FCC Magyarország Kft.,

a TÜZÉPKER Kft.,

az R+R Periféria Kft. képviselőinek.

A város legnagyobb adófizetőinek fogadása ez alkalommal is fehér abrosz mellett, ismerkedéssel, ebéddel, baráti beszélgetéssel zárult. A “Nagyadózós” rendezvény tizenhárom éve talán a legfontosabb fóruma a városban működő vállalatok és városunk közti együttműködés elősegítésének. Kezdeményezője, Pápai Mihály polgármester indította el, melyet azóta a környező települések vezetői is előszeretettel szerveznek városukban.