2022. 09. 20.

Újabb önkormányzati támogatás az iskoláknak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

146 darab tablet eszközt adott át Gyál Város Önkormányzata nevében Pápai Mihály polgármester és Nagy József Elek alpolgármester a város általános iskoláinak szeptember 20-án.

Hat évvel ezelőtt, Gyál Város Önkormányzata egy nagy ívű, a térségben egyedülálló, és országosan is példaértékű fejlesztés első állomásaként digitális SMART tantermet alakított ki a Gyáli Ady Endre Általános Iskolában, amit 2016. szeptember 9-én adtak át. Akkor, Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, Gazdikné Kasa Csilla, a Gyáli Ady Endre Általános Iskola igazgatója, valamint Facskó István, a Samsung Electronics Europe elnöki tanácsadója adta át a térségben egyedülálló digitálisan felszerelt tantermet. Az Ady iskolában elsőként átadott SMART tantermet hamarosan követte a többi, így hamarosan a város mindhárom általános iskolájában kialakításra került egy-egy digitális tanterem.

A program keretében hat éve vásárolt tabletek az évek során elavultak, ez pedig indokolttá tette újabb eszközök beszerzését. Az új táblagépek beszerzésének teljes költsége bruttó 21,5 millió forintba került, amely összeget Gyál Város Önkormányzata finanszírozott. Az eszközöket a gyáli általános iskolák képviseletében Ormosné Surányi Katalin a Zrínyi iskola vezetője, Baranya Tiborné a Bartók iskola vezetője, valamint Arató Zoltánné az Ady iskola intézményvezető helyettese vették át a Gyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Az intézményeket képviselők az eszközök átvétele után elmondták, hatalmas köszönet illeti a városvezetést, hiszen annak ellenére támogatja lelkiismeretesen a gyáli iskolákat, hogy hivatalosan ez már nem tartozik a feladatai közé. A gyáli iskolák kivételesen jó helyzetben vannak, hiszen minden segítséget megkapnak az önkormányzattól, és ezt bizony ma nagyon kevés iskola mondhatja el magáról.

Mint azt Pápai Mihály polgármester korábban elmondta: Gyál város mindig is nagy hangsúlyt fektetett oktatási intézményeire és általában az oktatásra. Úgy fogalmazott, hogy ezen intézményekbe a „mi gyermekeink járnak”, ezért nagyon fontosnak tartja a digitális oktatás megteremtését, melyre a szakemberek szerint is nagy szüksége van a jelen generációjának.

Abban, hogy a pandémia alatt bevezetett online oktatás zökkenőmentesen működhetett a gyáli iskolákban, szintén nagy szerepe volt a diákok és tanárok tapasztalatának és a SMART tantermekben megszerzett gyakorlatnak – mondta el a polgármester.

Sok sikert kívánunk az új eszközök használatához!