2018. 01. 30.

Ismerje meg az új gyáli őrsparancsnokot!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Január elsejétől Mórocz József személyében új őrsparancsnokot tisztelhetünk a Gyáli Rendőrőrs élén. A vele készült interjúnkból közelebbről is megismerhetik.

Őrsparancsnok úr, mióta látja el a Gyáli Rendőrőrs vezetői feladatait?

2018. január 01-től Kocsis István r. alezredes Dabasi kapitányságvezető Úr megtisztelt a bizalmával és megbízott ettől a naptól az Őrsparancsnoki feladatok ellátásával.

Hogyan indult a pályafutása?

Az elmúlt 22 éves pályafutásom során mindig Budapesten dolgoztam, többnyire dél-pesti kerültekben. Kezdésként több mint 10 évet nyomozóként a X. kerületben betörési , majd a végén rablási vonalon láttam el szolgálatot, majd ezt követően a XVIII. kerületben a nyomozók vezetőjeként kezdtem tanulni a parancsnoki munkát, később a IX. kerületben a nyomozók majd a vizsgálók vezetőjeként is láttam el szolgálatot, majd a mostani váltást megelőzően a XIX. kerületben irányítottam a nyomozók munkáját.  Az elmúlt években sok tapasztalatot gyűjtöttem, dolgoztam együtt sok jó kollégával, és rengeteg sikeres kiemelt felderítés kísérte a pályámat. Amit fontosnak tartok, mert a sikerek visznek leginkább tovább napról napra ezen a nem könnyűnek mondott pályán.     

IMG_1625

Milyennek látja Gyált, mik a tapasztalatai a települést illetően?

Az elmúlt rövid időszak alatt még csak a benyomásaimról beszélhetek, de azok igen pozitívak.  Említettem, hogy a korábbi munkahelyeimről sokat jártam Gyálra munkaügyben, Budapest dél-pesti része szoros összefüggésben van a Budapesttel határos városokkal, településekkel. Közhely, de a bűnözésnek nincsenek határai. Gyál meghatározó a Budapestről ki és bevezető forgalom szempontjából is, engem meglepett, hogy milyen nagy a gépkocsiforgalom szinte minden napszakban.  A nagy átmenő forgalom is hozza magával a teljesen eltérő közlekedési kultúrát. Ezen a téren már érzem, hogy lesznek megoldandó feladatok. Mivel korábban is sokat jártam ide munkaügyben régóta látom a várost és látom, hogy az utóbbi években milyen látványos fejlődésen ment keresztül infrastrukturális téren. Ami meglepett és nagyon tetszik, az a kivételes támogatás, ami a rendőrség irányába megvalósul. Ezen az Önkormányzat segítségét – ami előreviszi a munkát és segíti az itt dolgozók megélhetését, a kapcsolattartást ami nagyon közvetlen és minden szinten megvan, valamint a Polgárőrség (önkéntes segítők) nagy számát és azonnali rendelkezésre állását – értem, melyet már ezúton is köszönök.      

Milyennek tartja a gyáli rendőrőrs felszereltségét?

Az új Rendőrőrs kulturált és modern. Az épületen kívül az Őrs felszereltségével kapcsolatban azt tudom mondani, hogy rendelkezésünkre állnak a hatékony szolgálatellátáshoz szükséges eszközök. Szem előtt tartjuk, hogy mi az, amivel a jövőben még jobbá, még magasabb színvonalúbbá tudjuk tenni a szolgálatot.

Mit lehet tudni a hobbijáról, mivel tölti szabadidejét?

Több hobbim is van, sosem szerettem unatkozni, ezek közül az egyik az olvasás. Sokat olvasok és szinte mindenevő vagyok e téren. A másik nagy szerelem a sport, gyerekkorom óta sportolok. Úszással kezdtem, majd Ashihara karatét űztem közel 20 évig, sikeres versenyzői pályafutásom (melyet 2005-ben nehézsúlyban egy világbajnoki cím koronázott meg) mellett ebben a sportban sokáig edzőként is tevékenykedtem sok sikeres fiatal nevelésén, edzésén kívül a sérült gyermekek (mozgás és enyhén értelmi fogyatékos) edzése is sok örömöt okozott. Miután a sportágban bekövetkezett változások következtében ebben már nem leltem örömöm. Két éve az új sportágat választottam, az amerikai focit. Sokat néztem a tv-ben korábban is már ott is nagyon tetszett, majd lehetőségem volt a valóságban is megismerni ezt a sportot és azonnal ott ragadtam. Tavaly volt az első nagypályás teljes szezon, ahol játszottam az Eger Heroes színeiben és idén is ezzel a csapattal vágok neki a szezonnak. Összességében elmondható, hogy minden sportot szeretek és a mai világban nagyon meg kell becsülni azokat a helyeket ahol a fiatalok nem a mobiltelefont vagy a számítógépet nyomkodják és tudnak tenni az egészségükért legyen az bármely sportpálya.      

 Városunk polgárai nevében szeretettel köszöntjük Gyálon, és sok sikert kívánunk a munkájához!

Szerk: VS