2018. 05. 17.

Interjú Pribék Gáborral, a Gyáli Ipartestület új elnökével

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2018. április 23-án tisztújító közgyűlésen választott új elnököt a Gyáli Ipartestület. Karikás Pált, aki 28 évig töltötte be a tisztséget, Pribék Gábor követi az elnöki poszton. Interjúnkban az ipartestület új elnökét kérdeztük.

Gratulálok az elnöki címhez. Kérem, mutatkozzon be pár mondatban! Mióta él Gyálon, hol végezte tanulmányait, mivel foglalkozik?

Köszönöm szépen. Pribék Gábor vagyok,  38 éves, Gyálon élek feleségemmel és egy éves kislányunkkal.  Szüleim, nagyszüleim, illetve a dédszüleim is itt élnek /éltek. Szakmunkás bizonyítványomat a budapesti Arany János Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában végeztem, gáz és készülékszerelő szakon. A szakmámban nem sokat dolgoztam, édesapám nyomdokaiba lépve a tűzvédelemmel foglalkozom. Beépített oltó rendszerek telepítésével, felülvizsgálatával, karbantartásával, illetve búvártechnológiás tűzi víztározók felülvizsgálatával foglalkozom. Feleségemmel közös cégünknek is ez az egyik fő profilja.

Milyen szálak fűzik a Gyáli Ipartestülethez?

Édesapámnak köszönhetően már elég korán belekóstoltam a vállalkozó életbe, Ő is az ipartestület elnökségi tagja volt sok éven át. Családom révén elég sok iparossal vagyok kapcsolatban.

Miért jelöltette magát az ipartestület elnökének?

Nemes és kihívásokkal teli feladatnak érzem.  Szeretném, ha a munkával töltött időm nagyobb része Gyálhoz kötne és ezzel is segíteném Gyál további fejlődését.

Miben látja az ipartestület legnagyobb érdemét?

Dióhéjban, hogy a gyáli iparosok zömét össze tudta kovácsolni egy egységbe és ezzel megőrizte, óvta és tovább vitte az iparosok jó hírét, méltó emléket állítva a régi iparosoknak is.  

Milyen céljai vannak a Gyáli Ipartestület elnökeként a jövőben?

Legelső körben bővíteni szeretném az ipartestületi tagok létszámát, fiatal lelkes gyáli vállalkozók bevonásával.  Célom, hogy minden szakmából legyen több vállalkozó, aki lelkesedésével és tudásával hozzájárulna Gyál fejlődéséhez az iparosok és gyáli lakosok megelégedésével. Továbbá tervezem, hogy különböző projektekre, kapcsolataim révén nagyobb építőipari cégekhez látogatásokat szervezzünk pályaválasztás előtti általános iskolásoknak, hogy megismerjék a szakmunka fontosságát, nélkülözhetetlenségét és ezzel is vonzóbbá tegyük számukra a különböző szakmunkákat. Ezzel is szeretném tudatosítani bennük, hogy a kétkezi munkával olyan dolgokat alkotnak, valósítanak meg, ami elengedhetetlen része a gazdaságnak.

Köszönöm, és sok sikert kívánok a munkájához!

Szerk: VS