2020. 10. 29.

Innovatív módon tartották meg a közösségi tervezés fórumát

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Rendhagyó módon tartották október 28-án a Bartók iskola melletti területre tervezett park közösségi fórumát, ugyanis a tervező Bord Stúdió online formában tudott csak részt venni az eseményen. Ez azonban nem jelentett különösebb akadályt, a színházteremben kivetített terveket így is remekül be tudta mutatni a jelenlévőknek. Csakúgy, mint a víztorony mellé tervezett park esetében, ez alkalommal is három tervet mutattak be, egy magasabb költségekkel járót, egy viszonylag olcsó, de tartalmát illetően szerényebb változatot és egy kettő között elhelyezkedő, arany középútnak nevezhető elképzelést. Összességében mindhárom változatban rengeteg zöldfelületet terveztek, füves területek, fák és cserjék uralják a parkot. A koncepció az volt, hogy lehetőleg minden korosztály jól érezze magát a parkban, ezért olyan sport-eszközöket, játékokat és utcabútorokat terveztek, hogy a legkisebbektől az idős korosztályig mindenki megtalálja a kedvére valót.

A kiírás szerint a művészetet is meg kellett jeleníteni a parkban, ezért a tervezők az egyik változat szerint egy festőművész segítségével jelenítenének meg különböző motívumokat a burkolatokon, de egy másik változatban szerepel például egy úgynevezett „mászófül” is, amit egy hatalmas emberi fül formájú mászókaként kell elképzelni, illetve kisebb színházi műsor előadására alkalmas szabadtéri színpad is szerepel az elképzelésekben.

A tervek között szerepel játszótér a 2-5éves korosztálynak különféle játékokkal, fitnesz eszközök az 50+ korosztály számára, gumiburkolatú futópálya, mini kreszpálya, gördeszka- és rollerpálya, BMX pálya, strandröplabda- és pétanqe pálya, ping-pong- és teqball asztalok, wc, kerékpártárolók, ivókutak, parkolók és világítótestek.

A bemutatott tervek a résztvevőknek összességében tetszettek, nekik a bemutató után volt lehetőségük kérdéseket feltenni a tervezőnek és ötleteiket megosztani.

A fórumon alakosok mellett részt vett Pápai Mihály polgármester, Nagy József Elek alpolgármester, önkormányzati képviselők, a polgármesteri hivatal munkatársai.