2019. 08. 6.

Ingyenes jógát szervez az önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata a tavalyi év sikerére idén ismételten ingyenes szabadtéri jógát szervez augusztus 28-án 18.00-tól a Gyáli Millenniumi Parkba. Ugyan a nyár – sokak bánatára – hamarosan a végéhez közeledik, kihasználva a még igencsak kellemes időt és a park lehetőségeit, egy közös sporttevékenységre invitálják a gyáli lakosságot a szervezők. A kb. 80 perces órát a Zöld Lótusz Egészségközpont jógaoktatója, Fekete Kornélia tartja, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevő teljes nevével augusztus 27-én, 16 óráig várják a jelentkezőket a kabinet@gyal.hu címen. Az első ötven regisztráló vehet részt az órán, amelyre csupán egy matracot szükséges vinni.

A városvezetés kiemelten fontosnak tartja a gyáli sportélet fellendítését és eredményességét, éppen ezért építik újjá a városi sporttelepet, amelyben az elmúlt években helyet kapott egy műfüves focipálya, strandröplabdapálya, kosárlabdapálya, élőfüves nagypálya. Jelenleg folyik a sportcsarnok és szálloda kivitelezési munkálatai. Tavaly év elején elkészült a Gyáli Járási Tanuszoda, amelyben rövid idő alatt óriási népszerűségnek örvend. Immár három éve támogatja a kézilabda oktatást a városvezetés, továbbá a néptáncoktatást a közösségi házban.

Ezúttal egy más mozgásforma elsajátításához biztosít lehetőséget a gyáli városvezetés az ingyenes szabadtéri jóga óra megvalósításával.

Tudnivalók:

  • Ha először jössz szabadtérre jógázni, hozz magaddal valamit, amit le tudsz teríteni a fűre, magad alá, pl. jógamatrac, pokróc, törölköző.
  • Legyen nálad víz, elég egy kulacs is, amit meg tudsz tölteni a közeli ivókútnál.
  • Hozhatsz magaddal némi elemózsiát is, pl. gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik majd elfogyasztani.
  • Fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 1-2 órával már ne egyél.
  • Váltóruha nem szükséges, elég ha rétegesen öltözöl, de ha mégis nagyon megizzadsz a végére, és át szeretnél öltözni, van a parkban illemhely.
  • Az órán mindenki saját felelősségére vesz részt!
  • Szabadtéri program lévén, esetleg észrevétlenül megfázhatsz, erős napsütés esetén leéghetsz, napszúrást kaphatsz, ezért fokozottan figyelj magadra!

Az eseményen fényképeket készítünk, ezért az órán való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz a fotók esetleges propagálásához. A természetben mozogni sok szempontból előnyösebb, mint beltéren. Különösen nagy mentális frissítő hatással bír, sokkal energikusabbak vagyunk, egyszerűen még a motivációnk is erőteljesebb bármilyen szabadban végzett mozgás során.

Kedvezőtlen időjárási feltételek során az esemény elmaradhat.

jóga plakát újságba