2022. 01. 4.

Ingyenes idegen nyelvi képzés indul a gyáli Eötvös iskolában

Facebookon
Twitteren
E-mailben
Ingyenes idegen nyelvi képzés indul az ÉRDI SZC Eötvös József Technikumban. A nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen, hogy rendelkezésre álljon a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező “humán erőforrás”. A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet. A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el. Milyen választható idegen nyelvekből indul képzés? Angol és német nyelvből, de igény esetén további élő nyelvekkel is bővülhet a képzési kínálat. Milyen szintű oktatás indul nyelvenként? A1, A2, B1, B2 szintű képzések lesznek. Milyen időpontokban tartják majd a képzéseket? A tervek szerint 120 óra lesz a képzés időtartama, ami heti 8 tanítási órát jelent, összesen kb. 4 hónapig. A képzés esti munkarendű, középiskolásoknak szervezett képzés esetén az intézmény saját időbeosztása szerint is lehet a 120 órát tervezni. Mik a jelentkezés feltételei? A képzésre munkaképes 16 és 65 év közöttiek jelentkezését várják, legfeljebb középfokú iskolai végzettséggel, lakcím kártyával igazolható budapesti vagy pest megyei állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel. Fontos, hogy a jelentkező jelentkezéskor nem vehet részt más hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott, felnőttképzés keretében megvalósuló idegen nyelvi képzésen. Közoktatásban, felsőoktatásban és felnőttoktatásban fennálló tanulói/hallgatói jogviszony (nappali, levelező, esti) nem kizáró ok, és az sem kizáró ok, ha jelenleg nincs tanulói/hallgatói jogviszonya vagy munkaviszonya. Belépési feltétel a jelentkezési feltételek teljesítésén túl:
  • A2-B2 szintre jelentkezéskor a képző tagintézmény által meghatározott időpontban és helyen online tudásszint-felmérés megírása, rövid felvételi beszélgetés a jelentkező nyelvtudásának felméréséhez.
  • Jogszabályok szerinti felnőttképzési szerződés megkötése a képzésre, amelyben a jelentkező vállalja, amennyiben a képzést elfogadható indok nélkül idő előtt befejezi, illetve saját hibájából a tanúsítvány kiadásához szükséges feltételeket nem teljesíti, a képzési költségeket időarányosan visszafizeti. A képzési szerződést olyan jelentkező esetében, aki elmúlt 16 éves, de még nem töltötte a 18. életévét, a szülőnek vagy gondviselőnek is alá kell írnia.
  • A képzés alatt a megengedett hiányzás a teljes óraszám 20 %-a, 24 óra.
Mi lesz a képzés kimenete? A képzés tanúsítvány kiadásával végződik, a tanúsítvány kiadásának feltétele a megszerzett tudás alapján online teszt kitöltése megfelelőre, illetve szóbeli vizsgán a megfelelő szint elérése. Mely településeken indítják a képzéseket? Azok a települések, ahol az Érdi Szakképzés Centrum tagintézményei működnek, vagyis Dabason, Érden, Gyálon, Kiskunlacházán, Százhalombattán és Szigetszentmiklóson. Hány fős csoportokban történik majd az oktatás? Adott képzés, akkor indítható, ha a választott nyelvből és a felmért szintből (pl. angol A2) egy képzési helyszínen az indítandó csoport létszáma eléri a 14 főt. Hogyan lehet jelentkezni a képzésre? Kizárólag az online jelentkezési lap kitöltésével, a jelentkezési lap kitöltése után a “KÜLDÉS” gombra kattintva véglegesítheti jelentkezését, a sikeresen elküldött jelentkezési lapjáról a rendszer az Ön által megadott e-mail címre visszajelzést küld. Ezt követően a megadott elérhetőségek valamelyikén (e-mail cím vagy telefon) rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a továbbiakról.

Online jelentkezési lap

Kérjük, hogy az online jelentkezési lapot akkor töltsék ki és küldjék el, ha a pályázathoz tartozó adatvédelmi tájékoztatót elolvasták, annak tartalmát megismerték és elfogadták.

ESZA ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ RÉSZTVEVŐKNEK

További információ a képzésről: www.eotvos-gyal.edu.hu