2024. 02. 8.

Ingyenes előadás a Gondosóra programról, regisztrációs lehetőséggel

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gondosóra program a magyar kormány által indított, ingyenes és alanyi jogon igényelhető, éjjel-nappali Diszpécserszolgálat és kontaktszemélyek bevonásával működő jelzőrendszeres jóléti szolgáltatás a 65 év feletti, otthonukban élő idős honfitársaink számára.

A program mérföldkő az idősgondozásban, hiszen kiaknázva a digitális fejlődés kínálta lehetőségeket, lehetővé teszi az ingyenes gondoskodást a bentlakásos ellátás igénybevétele nélkül is a közvetlen környezet bevonásával, teljesen díjmentesen. A szolgáltatás nagyban hozzájárul ezáltal a készenléti szervek tehermentesítéséhez is.

A Gondosóra felhasználói körében számtalan esetben előfordult már, hogy éppen a jelzőeszköz segítségével sikerült életet menteni vagy súlyos veszélyt elhárítani.

Az idősebb korosztály körében nagyobb eséllyel fordulhat elő például fürdőszobai baleset, amely esetben életmentő jelentősége lehet a Gondosórának, hiszen a készülék víz- és ütésálló, így zuhanyzás közben is hordható. Kerti munka során ugyanúgy életszerű egy testi épséget veszélyeztető elesés, amikor szintén fontos támogatást jelent, ha az aktivált és feltöltött Gondosóra kéznél van, ráadásul az eszköz gyorsulásérzékelővel van ellátva, így automatikusan riasztást ad le a Diszpécserszolgálat felé bizonyos gyorsulási szintet érzékelve (pl. elesés).

A Gondosóra tehát nemcsak azoknak jelent segítséget, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket a Gondosóra program iránt, vegyenek részt egy ingyenes előadáson, amely során bemutatják a programra való regisztráció menetét, a készülék működését, valamint lehetőséget biztosítanak a helyszíni regisztrációra is.

Az előadás 2024. március 7-én, 14.00 órakor lesz az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban.

A Gondosóra programról bővebben a www.gondosora.hu weboldalon, illetve a facebook.com/gondosora Facebook-oldalon tájékozódhat.