2017. 06. 3.

Így ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a Gyáli Bóbita Bölcsőde

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Fennállásának harmincötödik évfordulóját ünnepelt a Gyáli Bóbita Bölcsőde június 3-án. Erre az alkalomra ünnepi műsort, történeti kiállítást, kézműves foglalkozást, délelőtti gyerekprogramot szerveztek. A jubileumi ünnepséget a Lendületben GYÁL2017 rendezvénysorozat keretein belül szervezték az intézmény dolgozói.

Májusban volt harmincöt éve, hogy megnyitotta kapuit a Gyáli Bóbita Bölcsőde. A szombat délelőtt tartott jubileumi ünnepségen Pápai Mihály polgármester értékelte az intézményben folyó kitartó, áldozatos szakmai munkát. Kiemelte, hogy Gyál stabil intézményekkel és összetartó közösségekkel büszkélkedhet, továbbá megemlítette, hogy a 2013-ban felújított és kibővített óvoda ugyanolyan állapotban van, mint az átadáskor. Az intézmény dolgozói saját otthonukként tekintenek az épületre, vigyáznak rá – mondta Balkó Kálmánné intézményvezető. Az intézmény fő célja a kezdetek óta változatlan: békés, biztonságos, derűs környezet biztosítani.

20170603_091543

 

A névadó Weöres Sándor megzenésített  „ Bóbita ” című versével  kezdődött az ünnepség. A bölcsőde történetének rövid bemutatása után, a bölcsőde dolgozóinak kis csapata népdal csokorral emelte a rendezvény hangulatát.  A születésnapi műsor zárásaként Bánhunyadiné Tótka Ildikó tolmácsolta a kisgyermeknevelők szakmai hitvallását Dorothy Law Holte: Egy élet a kezedben című művével. A kisgyermekes családok tartalmas szórakoztatásáról, kézműves foglalkozás, népi körhinta és játékok, ugrálóvár, arcfestés, lufi hajtogató bohóc gondoskodott. A rendezvény színvonalát a Bálint Ágnes kiállítás és a bölcsőde történeti kiállítása emelte. A rendezvény zárásaként, a Buborék Együttes koncertjét élvezhették a résztvevők. Az eseményen az oda járó gyermekek a születésnapi tortának örültek a legjobban, melyet közösen fogyasztottak el. 

20170603_091133 20170603_094948 20170603_095625   A bölcsőde történetéről

Gyálon 1982 májusában nyílt meg az első és idáig egyetlen bölcsőde, mely négy csoporttal kezdte meg működését. Az intézmény 2009-ben vette fel a Bóbita Bölcsőde nevet. Gyál Város Önkormányzatának támogatása és Európai Uniós pályázati forrásnak köszönhetően 2013-ban teljes megújult az intézmény, mely négy csoporttal is kibővült. Az intézményben száznyolc gyermek elhelyezése biztosított. A modern, jól felszerelt intézményben minden igényt kielégítő tárgyi feltétel adott a gyermekek számára a napközbeni kisgyermekellátás keretein belül. Modern sószoba, tornaszoba, és egy fejlesztőszoba került kialakításra. Az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen a friss levegőn történő mozgás, melyre kiváló lehetőséget ad a fás, füves udvar. A játszóudvaron gondozott kert és biztonságos játszótéri eszközök biztosítják a kicsik számára az önfeledt játék örömét. Nyári időszakban kerti zuhany frissíti fel a gyerekeket. Rossz idő esetén a fedett teraszok jó lehetőséget biztosítanak a szabad mozgásra. A szakképzett kisgyermeknevelők, csoportdajkák és segítő kollégák szeretetteljes légkört biztosítanak a gyermekek számára.

A bölcsőde filozófiája

A bölcsődei ellátás humán szolgáltatás, mely megfelel az ellátottak sajátosságainak és igényeinek. A kisgyermek a család legféltettebb kincse, ezért törekednek arra, hogy a bölcsődében a gyermekek biztonságát, védelmét és fejlődését szakmai tudásuk legmagasabb szintjén biztosítsák. Elhivatottságukat, a munka és a gyermekek iránti szeretet táplálja. Hivatásuk során arra törekednek, hogy a gyermekek testi-lelki harmóniája egységben fejlődjön, érezzék az érzelmi biztonságot és azt, hogy ők a legfontosabb.

További képek a galériában.