2019. 01. 30.

Így kapják meg a rezsicsökkentést a jogosultak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt Lakosság!

A Kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesüljenek.

Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy az igényjogosultak korábban benyújtott kérelme alapján 158 gyáli háztartás részére került a jogosultság megállapításra, az ezt igazoló leveleket Hivatalunk 01.25. napján tértivevényes küldeményként postára adta.

A kérelemben megjelölt fűtőanyag átvételére 2019. február 1. és 2019. március 30. között van lehetőség, a FŐNIX TÜZÉP Gyáli Telepén (Gyál, Pozsonyi u. 91. , h-p: 8:00-16:00, szo: 8:00-12:00 között, tel: 06 29 345 221).

Az átvételkor szükséges a postán kiküldött jogosultságigazolás, illetve a személyazonosító igazolvány bemutatása. (Érvényes személyazonosító okmány hiányában a támogatás nem adható ki, jogosultságigazolás pótlása Hivatalunktól kérhető.)

A természetbeni támogatás háztartásokhoz való eljutásának költsége az igényjogosultat terheli, a támogatás összege a Kormány döntése értelmében nem használható fel szállítási/rakodási költségekre.

Amennyiben a személyes átvételnek akadálya van, a jogosultságigazolást tartalmazó levéllel együtt megküldött meghatalmazás kitöltésével lehetőség nyílik a megállapított természetbeni támogatás meghatalmazott részére történő kiadására (a jogosultság igazolását ez esetben is be kell mutatni).

                                                                  Gyáli Polgármesteri Hivatal