2020. 03. 17.

Idősek segítése a rendkívüli jogrend ideje alatt

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus magyarországi megjelenése és gyors terjedése miatt 2020. március 11. napján kihirdetett rendkívüli jogrend keretében bevezetett intézkedés sorozat részeként 2020. március 16. napján megjelent 46/2020. (III.16.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kr.) 2. § alapján a 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket a koronavírus járvány intenzív fennállása alatt lehetőleg ne hagyják el. Amennyiben az érintett személy ezt vállalja és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról igény esetén a települési önkormányzat polgármestere gondoskodik.

A kialakult helyzetnek megfelelve Gyál Város Önkormányzata vállalja, hogy előzetesen bejelentett igény esetén a 70 év felettieknek élelmiszert szállít és gyógyszerrel látja el, ezzel segítve elő azt, hogy ne kelljen a járvány szempontjából legveszélyeztetett korosztálynak társas érintkezésnek kitennie magát növelve a fertőzés kockázatát.

Az érintett gyáli lakosok fenti igényüket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

Telefonon: 06-20/482-68-88

E-mailen: alapszolg@kertvarosszockp.hu

Hivatali kapu: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap („Segítségre szoruló idős bejelentése” elnevezésű formanyomtatvány)

A formanyomtatvány Gyál Város Önkormányzatának hivatalos honlapján is elérhető (ITT), amely letölthető, kinyomtatható, illetve telefonon történő jelentkezés esetén kitölthető a szociális gondozást nyújtó segítségével.

Amiben segítünk:

  • gyógyszer felíratása
  • gyógyszer kiváltása
  • élelmiszer beszerzése

A segítséget kérő által jelzett gyógyszer és/vagy élelmiszer beszerzése, és annak a segítséget kérőhöz való eljuttatása szociális segítés keretében térítésmenetesen történik, viszont a gyógyszer és/vagy élelmiszer vásárlás ellenértékét a segítséget kérőnek kell fedeznie.

Kérjük, hogy amennyiben tehetik, kérjék fiatalabb hozzátartozóik segítségét a fenti cél elérése érdekében, ezzel is segítve az Önkormányzatot megnövekedett feladataik minél hatásosabb és gyorsabb végrehajtásában. Továbbá a segítséget igénylők az ellátás feltételeként vállalják, hogy lakó illetve tartózkodási helyüket nem hagyják el.

Köszönjük megértésüket és segítségüket, Vigyázzanak Magukra és Vigyázzunk Egymásra!

2020. március 17.

 

Pápai Mihály

polgármester