2020. 08. 25.

Idén sajnos elmarad a Születésnapi Utcabál

Facebookon
Twitteren
E-mailben

23 év után idén először marad el a Gyál várossá avatása alkalmából megrendezett Születésnapi Utcabál. Az eseményt az augusztus 20-ai nemzeti ünnepet követő szombaton szokták megrendezni, a korábbi tervek szerint erre idén a hosszú hétvége miatt augusztus 29-én került volna sor, azonban a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt úgy döntött a városvezetés, hogy ez alkalommal elmarad a buli.

Aki korábban ellátogatott már a rendezvényre, az könnyen beláthatja, hogy a rendszerint több ezer fős közönség előtt zajló koncerteket a jelenlegi helyzetben nem lehet biztonságosan megtartani, ezért nem is volt kérdés, hogy a közösség érdekében meg kellett hozni ezt a szomorú döntést.

Erről Pápai Mihály polgármester saját facebook oldalán is tájékoztatta a lakosságot:

„Nehéz szívvel, de határoztam a nyári programokkal kapcsolatban, értelemszerűen az Operatív Törzs és a hatályos jogszabályok, létszámkorlátozások alapján. A szokásos éves Utcabál sajnos elmarad.

Tudom, hogy Gyálon hozzászoktunk az elmúlt 23 évben ehhez a programhoz, és ahhoz a pezsgő kulturális élethez, életérzéshez, amit ez a nap szokott adni nekünk, gyáliaknak. De! Tekintettel arra, hogy ezt az eseményt mintegy 14.000-15.000 ember látogatja, nem vállalhattam a kockázatot. Számomra mindig is az emberek biztonsága, egészsége, jóléte volt az elsődleges szempont. … Jövőre bepótoljuk, ha a korlátozások is engedni fogják. Ezt megígérhetem!” – írta posztjában a polgármester.

A polgármester a tavalyi Utcabálról is osztott meg egy videót. Itt megtekinthető: