2022. 11. 23.

Idén is számos adventi programmal vár a közösségi ház

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az idei év nagyon különleges, hiszen szeretett Gyálunk tizenkét hónapon át ünnepelte várossá avatásának 25. évfordulóját. 25 közös, kiemelt nap adta az alapot az ünnepléshez, több mint 250 program pedig emelte az ünnepségsorozat ívét. Soha nem látott érdeklődés fogadta a gyermeknapot, a pünkösdi utcazenei fesztivál négy napos programjait, a gyáli utcabál koncertjeit, a közösségi ház és a civil szervezetek, intézmények által közösen szervezett eseményeket. Tele volt a város programmal, élménnyel, minden hónapra jutott valami különleges.

Az évfordulós események méltó lezárása és koronája lesz az adventi programsorozat, ahogy már Gyálon hívjuk „Az együtt töltött értékes idő ünnepe.” A karácsonyt megelőző Advent időszakának a lelki töltekezésről érdemes szólnia.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a szeretet súlyát az anyagiakkal mérhető sok-sok tárggyal helyettesítik, az egymásra fordított figyelmet csillogó üveggyöngyökre váltják. Pedig milyen egyszerű is este leheverni a gyerek mellé, és mesélni neki, rajzolni vele, nevetni a családdal egy közös társasjátékon, vagy a közösségi ház 2022-es gazdag programjain részt venni. Kézen fogni aput, anyut, a nagyit, és elhozni a 100 Folk Celsius családi koncertre, a Diótörő, Szekeres Adrien vagy a Padlás méltán mindenhol óriási érdeklődéssel kísért színpadi előadására. Együtt lenni a számtalan program egyikén, díszeket és finomságokat készíteni, meséket eljátszani, mozizni, beöltözni a Mikulás Futásra, felszabadultan az ünnepre készülni, velünk, együtt.

A város adventi koszorúján idén is meghitt ünnepség keretében gyúlnak majd fel a gyertyák a négy adventi vasárnapon. Az első gyertyát november 27-én 10.00 órakor a Református templomban, a másodikat december 4-én 9.30 órakor a Katolikus templomban, a harmadikat december 11-én 17.00 órakor a közösségi házban, a negyediket pedig december 18-án 17.00 órakor szintén a közösségi házban gyújtjuk meg.

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár adventi programjainak a mottója az idén „Aranyünnep együtt!”. A programkínálata 2022-ben is a szépségről, a jóságról szól, önöknek, önökkel készül. A gyáli családok számtalan tartalmas programból választhatnak.

Gyermek és családi programok egész sora, színház és koncert, gálakoncertek, Helyi Érték Gála, gyertyagyújtás, szeretetgyűjtés, kisvonat, az első Gyáli Antológiakötet ünnepélyes bemutatása az ünnepi Irodalmi Szalonon.

A részletes programajánlót megtekinthetik a www.gyalikozhaz.hu oldalon.

Bretus Imre
az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár
igazgatója