2023. 05. 18.

Idén is rendhagyó osztályfőnöki órákat tartott a polgármester

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Pápai Mihály polgármester hivatalba lépése óta minden esztendőben meglátogatja az általános iskolás végzős osztályokat, ahol a tanulóknak rendhagyó osztályfőnöki órát tart.

A látogatások célja mindenekelőtt az, hogy az általános iskolát elhagyó nyolcadikosok megismerjék a város történetét, hagyományait, valamint képet kaphassanak a polgármesteri hivatal működéséről, felépítéséről, továbbá, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, az alkohol- és a drogfogyasztás következményeire.

Pápai Mihály, a város polgármestere idén is színes, látványos előadásokat tartott a gyerekeknek, akik nagy érdeklődéssel hallgatták végig a rendhagyó osztályfőnöki órákat. Lehetőségük volt kérdezni, javaslatokat tenni: ők hogyan tennék lakhatóbbá, vonzóbbá városunkat. A beszélgetések gondolatmenetének fő eleme az volt, hogy a fiatalokat Gyál mindig hazavárja. A város az otthonuk, lakóhelyük, itt kell, hogy éljenek, dolgozzanak és érezzék jól magukat. A közös gondolkodás, eszmecsere mindig újabb ötleteket szül és előre lendíti a munkát. Fontos a kapcsolattartás a felnövekvő generációval, hiszen évek múlva ők lesznek azok, akik majd előmozdíthatják a város életét. Nem mindegy, hogyan hagyják el otthonukat, szerettek-e itt élni. A kötődés sokkal intenzívebben játszik szerepet életünkben, mint korábban, annyi a változás, a bizonytalanság, jó, ha az ember tudja, honnan indult és azt nem felejti el.

A diákok egy, a város címerét ábrázoló kitűzőt, egy 16 Gb-os pendrive-ot, kulacsot és egy igen hasznos terméket, egy biciklilámpa szettet kaptak ajándékba. Pápai Mihály polgármester szerint van mit tanulni a lakosságnak a megfelelő biciklis kultúráról, hiszen sokan kivilágítatlanul közlekednek, ami rendkívül balesetveszélyes. A polgármester bízik benne, hogy az ajándéklámpák meghozzák a várva várt sikert, és használni fogják a gyerekek. A kitűző a kötődést szimbolizálja, és a városhoz kötődést próbálja még szorosabbra fűzni, hiszen minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor büszke lehet hazájára, szülőföldjére. Remélhetőleg ezek a fiatalok is büszkén viselik alkalomadtán Gyál városának kitűzőjét, és mesélik el személyes kötődésüket a városhoz, otthonukhoz.