2022. 09. 23.

Idén is összeült a Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal 

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Képviselő-testület 2020. februárjában alkotta meg a Helyi Szociálpolitikai Kerekasztal létrehozásáról szóló 6/2020. (II.28.) önkormányzati rendeletét, mely értelmében a rendelet hatálybalépését követően kell a Kerekasztalt összehívni.

A Kerekasztal első ülésére a koronavírus-járvány több-, 2020.-, és 2021. évi hulláma miatt 2021. június 29. napján került sor.

A rendelet értelmében, a Kerekasztal egyik legfontosabb feladata

– az egyes ellátotti csoportok helyzetének figyelemmel kísérése.

Idei évben a Kerekasztal tematikáját tekintve a gyermekjóléti alapellátásokban részesülőkre, a gyermekekre helyezzük a hangsúlyt. A Kerekasztal időpontja is aktuális, hiszen minden évben szeptember 20. napján van a „Gyermekek Világnapja”. Fentiek mentén került meghatározásra a 2022. évi Kerekasztal alábbi napirendje:

1. A bölcsődei ellátás aktualitásai – előterjesztő: Losoncziné Szabó Judit, bölcsődevezető

2. A gyermekjóléti alapellátások városunkban – előterjesztő: Inczeffy Zsuzsa, Kertváros Szociális Központ, szolgálatvezető

3. Gyálon jó gyermeknek lenni – „gyermekjólét” – előterjesztő: Pap Krisztina, aljegyző

4. Új támogatási forma bevezetése előtt – előterjesztő: Berta-Tóth Beáta, irodavezető

5. Egyebek, kérdések

A kerekasztal idén is segítségükre volt a szakembereknek abban, hogy közösen gondolkodva, megismerve a különféle intézmények működését, munkamódszerét, jogszabályi lehetőségeit, a megszerzett tapasztalatokat felhasználva, a továbbiakban még hatékonyabban  végezhessék munkájukat.