2022. 08. 9.

Idén is folytatódik a Gyáli Óvodakezdési- és Iskolakezdési Program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Cikkünkben, az óvoda- és iskolakezdések időszakában a Gyáli Élet Program két elemét, a Gyáli Óvodakezdési Programot és a Gyáli Iskolakezdési Programot mutatjuk be az olvasóknak, amelyek idén talán minden eddiginél nagyobb segítséget jelentenek a családoknak.

Gyáli Óvodakezdési Program

A Gyáli Óvodakezdési Program keretében a képviselő-testület azon gyermekek neveléséhez, óvodakezdéséhez kíván hozzájárulni az óvodakezdési csomaggal, akik Gyálon működő intézményben létesítenek első alkalommal óvodai jogviszonyt, vagy nem Gyálon működő intézményben történik az óvodakezdés, ugyanakkor a gyermek és legalább az egyik szülő gyáli állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon is él.

Amennyiben a gyermek nem gyáli intézményben kezdi meg a nevelési évet, úgy a csomag a Gyáli Óvodakezdési Program nevezetű nyomtatvány kitöltésével, amely letölthető www.gyal.hu/dokumentumok/letoltheto-dokumentumok és annak a Gyáli Polgármesteri Hivatalhoz történő eljuttatásával igényelhető.

Az igénylés leadható: az óvoda megkezdésének nevelési évében.

Gyáli Iskolakezdési Program

A Gyáli Iskolakezdési Program keretében az önkormányzat 2017-2019 között azon gyermekek neveléséhez, iskolakezdéséhez járult hozzá az ingyenesen biztosított taneszközcsomaggal, akik Gyálon működő intézményben létesítettek első alkalommal általános iskolai tanulói jogviszonyt, vagy nem gyáli intézményben történt az iskolakezdés, ugyanakkor a gyermek és legalább az egyik szülő gyáli állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon is él.

Gyál Város Önkormányzata 2020-ban kibővítette a Gyáli Iskolakezdési Programot, így onnantól minden gyáli általános iskolásnak, 1-8. osztályig ingyenesen biztosítja a tanszercsomagot. A támogatás alanyi jogon jár, melyet a gyáli oktatási intézménybe járó diákok a tanév első napján vehetnek át.

Amennyiben a gyermek nem gyáli intézményben kezdi meg a tanévet, úgy a csomag a Gyáli Iskolakezdési Program nevezetű nyomtatvány kitöltésével (amely letölthető ide kattintva) és annak a Gyáli Polgármesteri Hivatalhoz történő eljuttatásával igényelhető.

Az igénylés leadásának határideje: 2022. augusztus 31.

Az igénylőlapot benyújtó törvényes képviselőt a hivatal munkatársai levélben értesítik az átvétel módjáról.

Bővebb felvilágosítást Papp Józsefnétől a 06-29/544-138 telefonszámon,
illetve a papp.zsuzsanna@gyal.hu e-mail címen kérhetnek.

Gyáli iskolakezdési csomagok tartalma:

1.évfolyam

2.évfolyam

3.évfolyam

4.évfolyam

5.évfolyam

6.évfolyam

7.évfolyam

8.évfolyam