2016. 12. 11.

Huszonhatodik születésnapját ünnepelte a Gyáli Téli Tárlat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Több mint negyedszázados hagyomány, hogy advent idején az itt élő, alkotó, városunkhoz kötődő képzőművészek nagyszabású csoportos kiállításon mutatják be munkáikat Gyál közönségének. A december 9-én megtartott eseményen Erős József alpolgármester és Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, rektorhelyettese mondott beszédet.

4304

Pápai Mihály polgármesterünk és Fegyó Béla festőművész ötletéből indult kezdeményezés értékes hagyománnyá, rangos képzőművészeti eseménnyé vált az elmúlt évtizedekben. Rangját talán azok a változások is emelték, amelyeket néhány évvel ezelőtt vezettek be az esemény szervezői. Ezek közül az egyik, hogy Gyál Város Önkormányzatának jóvoltából tisztes nagyságrendű elismeréseket kaptak a díjazott művészek. Az elismeréshez a tárlatnak helyet adó Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár azzal is hozzájárul, hogy a következő év elején, a magyar kultúra napján nyíló csoportos kiállításon mutatja be az előző évi Gyáli Téli Tárlat díjazott alkotóinak munkáit. Így lesz ez az idén is, január 22-én, az ünnepség részeként nyílik a csoportos kiállítás.

XXVI. Gyáli Téli Tárlat díjazottjai:

I. díj: Orosz László

II. díj:Rafai Ákos

III. díj: Katona- Zsombori Mária

dsc_0160 dsc_0161 dsc_0162

 

4298

A fotókat Börcsök Kata készítette. Az eseményen készült további képeket itt megtekinthetik: https://www.gyal.hu/galeria/2016-evi/wppaspec/oc1/cv0/ab124