2020. 03. 31.

Hogyan érinti a koronavírus-járvány a hulladékszállítást?

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az idei tavasz a megszokottól eltérően alakul. Az életünk szinte minden területére hatással van a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, így a hulladékgyűjtésre is, azonban a szolgáltatás az apróbb változások mellett tovább folyik. A legfontosabb, hogy a gyűjtési rendben egyelőre nincs változás, tehát a kommunális hulladék, a zöldhulladék és a szelektív hulladék elszállítása a gyűjtési naptárban szereplő napokon történik, amíg a helyzet további intézkedéseket nem kíván. De lássuk, milyen változások léptek máris életbe!

Személyes ügyfélszolgálat

A járványhelyzetre tekintettel a személyes ügyfélszolgálat mindkét megszokott helyszínen szünetel a következő időszakban a járvány lefolyásától és a kormányzati intézkedésektől függően ellenkező értesítésig.  A személyes kapcsolatot nem igénylő ügyeket természetesen továbbra is intézhetik: e-mailen, telefonon, akár szkennelt, befotózott dokumentumokkal együtt várják a lakossági megkereséseket.

Az FCC Magyarország Kft ügyfélszolgálatának elérhetőségei: – vevoszolgalat@fcc-group.hu; – 06 29 540 265 – üzenetrögzítő, amelyen a minimálisan hagyandó információ a név és a visszahívandó telefonszám, de felgyorsíthatja az ügyeket, ha meghagyják, hogy milyen ügyről van szó, mely fogyasztási helyen, címen.

Kommunális hulladék

A többlet kommunális hulladékhoz a korábban az ügyfélszolgálaton átvehető/megvásárolható zsákokat az igénylőknek a személyes ügyfélszolgálat szüneteltetése miatt az ügyfélszolgálat munkatársai nem tudják átadni. Amíg az ügyfélszolgálat rendje helyre nem áll, ideiglenes jelleggel a többlet kommunális hulladékot bármely bekötött, a kommunális kuka mellé a gyűjtési napon kitett műanyag zsákból elszállítják.

Szelektív hulladék

A szelektívhulladék-gyűjtés tekintetében is elmondható, hogy a többlethulladékot bármely bekötött, a szelektív kuka mellé a gyűjtési napon kitett műanyag zsákból elszállítják.

Ha a kommunális és a szelektív hulladék gyűjtése egy napra esik és van zsákban többlethulladékuk bármelyik hulladéktípusból, kérjük, egyértelműen a megfelelő kukához rendelve helyezzék azokat, ne keverjék össze a gyűjtést végzők a zsákokat.

A zöldhulladék

A zöldhulladékgyűjtés rendje továbbra is a már korábban kiadott naptár szerint alakul, változás azonban, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a zöldhulladék gyűjtéséhez használatos zsákok kiosztása. Az FCC Magyarország Kft. természetesen alkalmazkodik a fennálló helyzethez, így a veszélyhelyzet visszavonásáig nem csak az erre a célra használt zöldhulladékos zsákban szállítják el a kerti hulladékot, hanem bármilyen zsákban. A gallyakat, vékonyabb ágakat továbbra sem kell zsákba tenni.

Házhoz menő lomtalanítás

A házhoz menő lomtalanításokat sajnos el kell halasztani, hogy a minimálisra csökkentsék a személyes találkozások számát a vírusjárvány idejére. A járvány elmúltával az FCC munkatársai újra nekilendülnek és be fogják pótolni majd a korábban már megrendelt lomtalanításokat is